Kuljettajan työn tarkoitus

Samppa

Tunnistettu jäsen
Liittynyt
23 Joulukuu 2007
Viestit
625
20:tä on tullut joskus ajettua aivan liikaa. Kivikatua mennen tullen saa rytyyttää. Autot ja kuljettaja hajoaa! 82:lla paljon porukkaa ja joka pysäkillä saa käydä eikä ajoaikaa mitenkään ruhtinaallisesti ole!

Kiitos vastauksestasi!
Tuo on tärkeä näkökulma bussinkuljettajan työn tarkoitukseen.

Samppa tarkoitti varmaan suurinpiirtein sitä että moni saisi olla työpaikastaan huolissaan jos ei niitä matkustajia siellä olisi ja pysäkeillä ei tarvitsisi käydä... :biggrin: Ainakin minä olen ymmärtänyt työnkuvani olennaiseksi osaksi juuri matkustajat ja pysäkeillä käynnit...

Oikeastihan kuljettajan (välineestä riippumatta) ensisijainen tehtävä on kuljettaa ns. lasti (oli se sitten ihmisiä tai tavaraa) turvallisesti sinne minne on tarkoitus. Asiakaspalvelu on kyllä tärkeä tehtävä, mutta aivan ilmiselvästi se tulee järjestyksessä vasta päätehtävän jälkeen.

Eri ketjuista muutamia lainauksia. Ilmeisesti tällekin ketjulle on paikkansa.

Itse määrittelen bussinkuljettajan tehtävät tärkeysjärjestyksessä näin:

1. matkustajien kuljettaminen linja-autolla
2. liikenneturvallisuus säilyttäen
3. hyvän asiakaspalvelun edellyttämällä tavalla
4. mahdollisuuksien mukaan täsmällisesti ja aikataulun mukaisesti

Toki kuljettajalle on muitakin tehtäviä määritelty, mutta ne pitää suhteuttaa tuohon ykköstehtävään.
 
Enpä itse voisi työni tarkoitusta paremmin määritellä.

Jossain aiemmassa viestissäni olen "hieman muokkaillut" tuota tehtävien järjestystä, mutta onhan toki selvää, ettei tästä työstä tule oikein mitään jos bussi ei liiku. Siitähän matkustajatkin maksavat, kuten myös liikenteentilaaja. Myös oma palkkani maksetaan siitä, että nimenomaan kuljetan bussia.

Wikipediassa on aika hyvin määritelty ja kerrottu linja-autonkuljettajan työstä:

http://fi.wikipedia.org/wiki/Linja-autonkuljettaja
 
Työ moraali. Aamun lehdessä oli tapaus Junatieltä, Bussin takaosa rikkoi katoksen jossa loukkaantui / järkyttyi ihmisiä, Ihmetytää miksi kuljettaja ei reakoinut ja käynyt katsomassa mitä oli saanut aikaan? Onneksi toisen bussin kuski oli tiedustellut ja tarjonnut kyytiä henkilöille. Vaikuttaa hyvin välinpitämättömältä tällainen toiminta, eikä tapaus varmaan herätä luottamusta asiakkaiden parissa.
 
Takaisin
Ylös