Kuvia Vaasasta

jac

Tunnistettu jäsen
Liittynyt
28 Kesäkuu 2005
Viestit
97
Vietin muutaman päivän Vaasassa ja kuvasin "aamuruuhkan" liikennettä torstaina 18.5. Kuvat ovat suurilta osin Sepänkyläntieltä tai sen läheisyydestä sekä Vaasan linja-autoasemalta.

Kuvia voi katsella täällä.
 
Hienoja kuvia olit jälleen ottanut. Ajoituskin mitä parhain, kun kohta kuitenkin liikenteen määrä vähenee radikaalisti koulujen lomien alettua. Äkkiseltään katsoen vajaassa kolmessa vuodessa ei ole tapahtunut mitään kehitystä kaluston osalta. Reitit ja niiden liikennöitsijät ovat muuttuneet senkin edestä.

Omia vanhoja restauroituja kuvia Vaasasta löytyy täältä, joista saanee jotain vertailupohjaa.
 
Mikko121 sanoi:
Sanokaapas että.. http://jac.1g.fi/bussikuvat/20060518_Vaasa/IMG_8641.html Mikä teidän mielestä on noiden linjakilpien mukaan tuon bussin reitti? Tulkitsenko jotenkin väärin jos saisin sellaisen käsityksen että reitti on Joensuu-Kuopio-Pielavesi-Kyyjärvi-Viitasaari-Vaasa? Totuushan on että Kyyjärvi ja Viitasaari ovat toisinpäin..
Olisiko siinä toisessa taulussa sitten "vasen palsta - oikea palsta"..? ;)
 
Mitä kammottavia raatoja sinne on taas raahattu lahden toiselta puolelta? :O Venäjällekin menee uudempia ja ennen kaikkea tyylikkäämpiä autoja!
 
Täytyy kyllä ihan alkajaisiksi todeta, että Vaasan paikallisliikennekalusto edustaa säälittävyydessään jopa huomattavasti Hämeenlinnan ylittävää tasoa :(

Jotkut 80-luvun (alkupään tai loppupään) tällä vuosituhannella Suomeen hankitut autot edustaa antiikin aikaa, valitettavasti. On todella surkuhupaisaa, että vielä näinä vuosina hankitaan kaupungin kalustotilannetta "parantamaan" jotain noin 20 vuotta vanhoja pommeja. Ymmärrettävissä olisi vähän paremmin, jos kyseisen ikäsiet autot olisi palvelleet yritystä uudesta asti, ja olisivat siten nyttemmin poistolistan vakiasukkeja. Mutta ei, niitä hankitaan tuonne lisää... Ei tahdo sanat riittää kertomaan ajatuksia moisesta toiminnasta.
 
J_J sanoi:
Jotkut 80-luvun (alkupään tai loppupään) tällä vuosituhannella Suomeen hankitut autot edustaa antiikin aikaa, valitettavasti. On todella surkuhupaisaa, että vielä näinä vuosina hankitaan kaupungin kalustotilannetta "parantamaan" jotain noin 20 vuotta vanhoja pommeja.
Samaa mieltä. Onko tilanne todella niin huono, että rahat riittävät vain 20-vuotiaiden Scanianreuhkojen haalimiseen lahden toiselta puolelta? Ovatko jopa HelB:n tai TKL:n viime aikoina poistamat uudemmat ja sinänsä hyvät autot liian kalliita? Romuttamolle nuo Vaasan raadot jo joutaisivat. Ja poistuuhan Ruotsistakin jo paljon uudempia autoja.
 
Ja sitten siinä on myös ympäristöpointtikin. Täytyykö niitä tänne raahata, kun oikeampi paikka olisi romutus ja materiaalit kiertoon? Vuoden ympäristöteko olisi tuhotapois ja korvata uudemmalla kalustolla, mutta Venäjälle taitavat vielä päätyä saastuttamaan ja siten eivät edes asiallisesti romutukseen.

Onko jollain muuten tietoa, miten autot päättävät päivänsä itärajan takana?
 
Takaisin
Ylös