Kuvien tunnistusta

Liittynyt
4 Heinäkuu 2005
Viestit
1,069
Välillä tulee vastaan itse kullakin kuvia josta ei itsellä ole mitään hajua että mistä se on otettu.
Kysyn tässä että missä tämä Jorma Attilan joulukuussa 1985 ottama kuva on otettu
1985.12.23 ja 29_0067.jpg
Tässä on siis kysees MRY:n kuva-arkiston kuva johon kaivataan paikkatietoja
 
Eli missä tällainen kolmiaukkoinen tukiansassilta? Pyhäjoella on 1830-luvulta peräisin oleva, muuten hyvin samankaltainen, mutta neliaukkoinen. Lieköhän tämä kuvan silta purettu? Toivottavasti ei!
 
Kuvaaja oli liikkunut noihin aikoihin aika paljon muun muassa Salon seudulla, joten aloittaisin kartoituksen sieltä. En kuitenkaan tässä vaiheessa kykene yksilöimään, mikä silta olisi kyseessä. Ja voihan tuo olla kaukanakin Salosta - kokonaan muualta.
 
Eri hakusanoilla (puusilta, träbro, museosilta, museibro...) ei tullut mitään varteenotettavaa osumaa. Lienee yksityistien silta, koska nuo tievalot näyttävät enempi puistovalaisimilta kuin "perinteisiltä" katuvaloilta. Voisi olla från Sverige myös, sieltäkin löytyy noita puisiä härpäköitä. Skellefteåssa oli melko samanlainen, mutta siinä oli liikaa siltaholveja.
 
Noin iso silta tuntuu yksityistielle turhan massiiviselta. Ehkäpä kyse on mieluummin kunnan katuverkkoon kuuluvasta sillasta. Sinällään nuo valaisimet voisivat olla yksi johtolanka, jos pystyisi selvittämään, millaisia valaisimia eri kunnissa ja kaupungeissa on käytetty. Tai jos jollekin tuo valaisinmalli on tuttu joltakin paikkakunnalta.
 
Voisi olla från Sverige myös, sieltäkin löytyy noita puisiä härpäköitä.

Tämä on käynyt mielessä, mutta hakuja en ole ehtinyt ruveta tekemään.

---------- Viestit yhdistetty klo 19:17 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu klo 19:13 ----------

Skellefteåssa oli melko samanlainen, mutta siinä oli liikaa siltaholveja.

Lejonströmsbron, siinä on myös hieman poikkeava rakenne, mm. yksinkertaiset ansaat, jotka lisäksi liittyvät toisiinsa ylhäällä ikäänkuin riippuansaina.
 
Välillä tulee vastaan itse kullakin kuvia josta ei itsellä ole mitään hajua että mistä se on otettu.
Kysyn tässä että missä tämä Jorma Attilan joulukuussa 1985 ottama kuva on otettu
Näytä liitetiedosto 2162
Tässä on siis kysees MRY:n kuva-arkiston kuva johon kaivataan paikkatietoja

Itselläni ei ole lainkaan paikallistuntemusta, mutta tein tuon Rattivaunun vihjeen pohjalta varttitunnin karttaharjoituksen Salon lähijokien ympäristössä Googlen kartan ja Streetview:n avulla.

Näinköhän kyseessä on Paimiossa oleva Vanhan Turuntien silta, joka toki on tehty sittemmin uusiksi, mutta nuo vanhat pilariperustukset on säilytetty?
Vastarannan talokin tuntuisi osuvan yksiin Attilan kuvassa olevan kanssa: Streetview-näkymä.
 
Hienoa työtä kaikilta. Tosiaan kuvaajan Salon seudun kuvia julkaistiin vaunut.org:ssa tänä kesänä ja kuvausajankohta näytti olevan sama. Siksi suosittelin kartoituksen aloittamista juurikin niiltä kulmilta. No Salosta Paimioon on matkaa luokkaa 30 km, joten siltakuva on vähän kauempaa (Salon kannalta) kuin tarkoittamani vaunut.org:n junakuvat.
 
Takaisin
Ylös