Kysymys: matkailu Helsingin sisäisillä linjoilla

TC6-Z3

Suljettu tunnus
Liittynyt
6 Heinäkuu 2005
Viestit
26
Onko Helsingissä kimppalipussa sama matkustusoikeus, kuin 1 vrk.n matkailijalipussa, ts. kannattaako kahden aikuisen ostaa kimppalippu, eikä kahta aikuisten matkailijalippua?
 
Kimppalippu on yhden vuorokauden matkailijalippu, jota voi käyttää useampi ihminen yhdessä liikkuessaan. Eli Helsingin sisäisellä kimppalipulla on sama kelpoisuus ja matkustusoikeus kuin Helsingin sisäisellä yhden vuorokauden matkailijalipulla. Tietääkseni kimppalipun myynti loppuu 2005 lopussa.
 
Re: kysymys: matkailu helsingin sisäisillä linjoilla

TC6-Z3 sanoi:
ts. kannattaako kahden aikuisen ostaa kimppalippu, eikä kahta aikuisten matkailijalippua?
Kyllä vain kannattaa, mikäli matkat tapahtuvat samaan aikaan samalla välineellä. Hinnaltaan lippu on erittäin kilpailukykyinen ja monesti suositeltavampi kuin vain yhden henkilön matkailijanlippu, jos vaan on tunne että matkan varrelta löytyy matkaseuraa ;) Ja voihan lipulla tietty matkustaa yksinkin (se jonka hallussa lippu on), jos seuralaisen kanssa tiet eroavat kesken kaiken.
 
En ole kimppalipusta kuullutkaan. Se olisi taksin kanssa kilpailukykyinen lipputuote. Nykyään 4 henkilön matka paikallisliikenteellä saattaa tulla kalliimmaksi kuin taksi.

Millainen lippu oli? Oliko se kertakäyttöinen sirukortti niin kuin matkailijalippu? Kuinka monta ihmistä sillä sai matkustaa ja paljonko lippu maksoi?

Miksi lipun myynti lopetettiin? Oliko syynä ahneus eli HKL kuvittelee että lipputulot kasvavat kun kaikki joutuvat ostamaan oman lipun. Todellisuudessa suurempi porukka saattaa valita henkilöauton tai taksin. Vai oliko syynä mahdollinen vilppi? Jos lipun ostanut tarjoaa matkoja tuntemattomille ihmisille vaikka euron hintaan jolloin siitä hyötyisivät lipun ostaja ja muut matkustajat jotka pääsisivät matkustamaan eurolla.
 
Vuonna 2004 Helsingin sisäinen kimppalippu maksoi 8 euroa eli 4 kertaa aikuisten kertalipun verran. Sillä sai matkustaa 6 henkeä, joista korkeintaan 2 aikuista. Lippu oli voimassa 24 tuntia. Se oli paperinen lippu kuten muutkin kuljettajilta tai automaateista ostettavat liput.

Lipun myynti lopetettiin, koska sen menekki oli erittäin vähäistä.
 
Lipun myynti lopetettiin, koska sen menekki oli erittäin vähäistä.

Taisi olla myös syynä se, ettei sitä ainakaan loppuaikoina markkinoitu yhtään. Eivät ihmiset tienneet, että semmoinen edes on olemassa. Sikäli kyllä sääli. Tuotteenahan se oli aivan erinomainen. Kävi yhdelle perheelle vuorokauden matkailijalippuna ja siten myös erittäin kätevä turisteille.
 
Kimppalippuja sai kyllä myytyä kuljettajan omalla aktiivisuudella ja kimppojen poistuttua jotkut perheet ihmettelivät muutosta. Tuommoisen lämpöpaperille myytävän tuotteen kohdalla menekin vähäisyys ei haitanne koska ylläpitokustannuksiakaan ei luulisi olevan verrattuna takavuosien Almex-mallisiin kimppalippuihin jotka piti painaa erikseen.
 
Takaisin
Ylös