• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HSL: Laskuri kertoo työsuhdelippuedun suuruuden euroina

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
Laskuri kertoo työsuhdelippuedun suuruuden euroina

HSL:n verkkosivuilla julkaistu laskuri kertoo, kuinka paljon työsuhdematkalipusta hyötyy. Kun laskuriin kirjoittaa vuositulonsa, ennakonpidätysprosentin ja lisäprosentin sekä työsuhdelippuetuuden suuruuden, laskuri kertoo työntekijän lipusta saaman hyödyn suoraan euroina. Laskurin avulla on helppo konkretisoida työsuhdelippuedun suuruutta.

Työsuhdematkalippu on työnantajan työntekijälleen hankkima joukkoliikennelippu. Lippu hankitaan asunnon ja työpaikan väliselle matkalle, mutta sitä voi käyttää myös vapaa-ajan matkoilla. Työnantaja maksaa lipun kokonaan tai osittain.

Työsuhdelippu on palkansaajalle verotonta luontaisetua 300 euroon saakka. Jos työnantajan kustantama osuus on yli 600 euroa mutta enintään 3 400 euroa, etuuden verotusarvo on 300 euroa. Verovapaa etu on siis enintään 3 100 euroa vuodessa.

Työantaja voi valita tavan, jolla työsuhdematkaliput hankkii ja maksaa. Työnantajan on mahdollista ostaa HSL:ltä 10 euron arvoisia työmatkaseteleitä, jotka jakaa edelleen työntekijöilleen. Ne toimivat lounasseteleiden tavoin: työntekijä maksaa seteleillä kauden tai arvon latauksen matkakortilleen.

Tähän mennessä 150 työnantajaa on ottanut työmatkasetelit käyttöönsä, ja kaikkiaan HSL on myynyt seteleitä reilun kolmen vuoden aikana hieman yli miljoona kappaletta.

Vaihtoehtoisesti työnantaja voi tehdä HSL:n kanssa toistaiseksi voimassa olevan laskutussopimuksen työsuhdematkalipuista. Työsuhdelippu voidaan hankkia myös mistä tahansa matkakortin myyntipisteestä. Tällöin työntekijän matkakortille ladataan halutun pituinen kausi tai arvoa, ja ladatut liput maksetaan myyntipisteeseen.

Työntekijälle työsuhdelippu on rahanarvoinen työsuhde-etu. Yritys saa taloudellista hyötyä siitä, että työsuhdematkalipusta ei tarvitse maksaa palkan sivukuluja työntekijälle verovapaalta osuudelta eli 0–300 euron sekä 600–3400 euron osuudelta vuodessa.

Lisätietoa työsuhdematkalipusta ja työsuhdelippulaskuri

Lisätietoja: ryhmäpäällikkö Risto Vaattovaara, puh. 040 558 3068Lue uutinen HSL:n sivuilta...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Takaisin
Ylös