Lentoliikenne vilkastunut Petroskoissa

Liittynyt
19 Syyskuu 2007
Viestit
841
Petrozavodsk transportnyi näyttää tiedottavan, että sikäläiseltä Besovetsin kentältä on lentoliikennettä seuraavasti: Region-Avia lentää Embraer-120:llä siten, että kone lähtee lauantaiaamuna Moskovasta Domodedovon kentältä Petroskoin kautta Arkangeliin ja palaa samaa reittiä takaisin illaksi. Keskiviikkoisin ja sunnuntaisin Embraer käy Arkangelin sijaan Solovkissa. Region-Avian An-28 lähtee maanantai-, keskiviikko- ja perjantai-aamuina Kostamuksesta Petroskoin kautta Pietariin ja palaa samaa reitttiä takaisin. Severstal lentää totutumpaan tapaan Tsherepovets - Petroskoi - Helsinki - Petroskoi - Tsherepovets maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin Jak-40-koneella.

Erääseen aikaan sama tietolähde kertoi, ettei lentoja ollut lainkaan, joten liikenne on elpynyt. Aikataulussa kiinnittää huomiota, että keskiviikkoisin kello 15.15 ja 16.00 välillä Besovetsin kentällä olisi yhtä aikaa pongattavana An-28 ja Embraer-120. Besovetsin kentän aikataulu on tässä linkissä (kyrilliset kirjaimet):

http://www.ptz-trans.ru/interurban/aviation-inter_and_suburban/besovets-info.html
 
Lentoliikenne taas vilkastunut Petroskoissa

11.1. jatkuu suora lentoyhteys Moskovan (Domodedovo) ja Petroskoin (Besovets) välillä. RusLine lentää 7 vuoroparia viikossa, mutta ei joka viikonpäivä. Lentolipun hinnaksi kerrotaan 3900 ruplaa ja konetyypiksi CRJ-200. Lento kestää 80min.

Suunnitelman mukaan samana päivänä aloittaa Severstal-lentoyhtiö suorat lennot Pietarin (Pulkovo) ja Petroskoin (Besovets) välillä. Edestakaiset lennot tapahtuvat tiistaisin, torstaisin ja lauantaisin. Lentolipun hinnaksi kerrotaan 3400 ruplaa ja konetyypiksi JaK-40. Lento kestää 65min.

17.1. jatkuu (joulutauon jälkeen) lentoliikenne reitillä Helsinki - Petroskoi - Tsherepovets entiseen tapaan eli maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Toukokuun puolenvälin tienoille Peskin kentältä voi lentää Mi-8-helikopterilla kerran viikossa maanantaisin Kizhin saarelle ja Sennaja Gubaan. Matka maksaa 420 ruplaa ja lippuja myydään lentokentän kassalla lentopäivinä klo 8.00 alkaen. Lähtöaika on 10.30 ja kopteri on takaisin 11.45.

Lentokyydin vaihtoehdoksi on tarjolla junakyytiä jotakuinkin totuttuun tapaan. Petroskoista kulkee yöjunat sekä Moskovaan että Pietariin. Käytettävissä on myös muutamia junavuoroja Murmansk-Pietari- ja Murmansk-Moskova-reiteillä. Vaihdottomia kaukojunayhteyksiä on Kostamukseen, Jyskyjärvelle, Lenderiin, Jänisjärvelle, Arkangeliin, Kotlasiin, Pihkovaan, Velikie Lukiin, Kaliningradiin sekä useisiin määränpäihin Valko-Venäjälle ja Ukrainaan. Sen sijaan junayhteys esimerkiksi Tsherepovetsiin on vaihdollinen.

Lähde:
PTZ-trans
Aikataulut:
Besovetsin kentän aikataulu
Peskin kentän aikataulu
Petroskoin aseman kaukojunien aikataulu (vuodenvaihteen ylimääräisten junien luettelon jälkeen sivun alaosassa varsinainen aikataulu)
 
Viimeksi muokattu:
Takaisin
Ylös