Liikkuvan poliisin lakkauttaminen

Onko liikkuvan poliisin lakkautus järkevää?


  • Äänestäjiä yhteensä
    22
Liittynyt
4 Lokakuu 2009
Viestit
3,226
Mitä mieltä olet tänään toteutuneesta liikkuvan poliisin lakkauttamisesta? Riittävätkö paikallispoliisien resurssit yhtä laajaan liikenteen valvontaan? Lisääkö tämä liikennerikkomusten määrää ja onnettomuuksia? Ymmärrätkö säästöt?
 
Mitä mieltä olet tänään toteutuneesta liikkuvan poliisin lakkauttamisesta? Riittävätkö paikallispoliisien resurssit yhtä laajaan liikenteen valvontaan? Lisääkö tämä liikennerikkomusten määrää ja onnettomuuksia? Ymmärrätkö säästöt?
Totaalinen virheliike :mad:
 
Onhan se selvää, että Liikkuvan poliisin resurssit ainakin vähitellen, sulautettuna paikallispoliisiin, liukuvat pois liikenteen valvonnasta.
Täytyväthän ne kotihälytyksetkin hoitaa. Mutta ei näin.
Sehän on luettu, että Liikkuva tuottaa paljon enemmän kuin maksaa. Mutta tuotto menee valtion kasvottomaan kassaan. Ei suinkaan poliisitoimen tilille.
Ja kun nuo h*ton virkamiehet esittävät mitään tietämättömille poliittisille päättäjille vain Liikkuvan kulut, niin näinhän siinä sitten käy.

Suomalaisten suurin uhka ovat meidän omat virkamiehemme.:!:
 
Liikkuvan poliisin hallinnollinen lakkauttaminen lähinnä vähentää hallintoa. Ei se hallinto ole liikennesääntöjä valvonut ennenkään.

Jos vielä seuraavaksi saadaan poliisin asiakaspalvelu sataprosenttisesti maijoihin, saadaan vielä lisää porukkaa kentälle. Lähetä lomakkeet ja varaa aika netissä, saat poliisiasiat hoidettua kotikadullasi.
 
Mun mielestä päällekkäisten hallintotehtävien yhdistäminen saman katon alle on järkevää. Ministeri Räsänen on ainakin hokenut julkisuudessa jatkuvasti ettei LP:n lakkauttaminen vaikuta kenttätyöhön, samaa toisti Poliisiylijohtaja Paatero tämän illan uutisissa. Puhuvatko ministeri ja poliisijohtaja sitten täyttä palturia? Varmasti aika näyttää kuinka uudistuksen jälkeen tulee käymään, itse ainakin haluan uskoa että liikennevalvonta pysyy vähintäänkin samalla tasolla kuin nykyään.
 
Hallinnon yksinkertaistaminen sinänsä on yleensä hyvä asia. Se säästää kuluja ja usein (mutta ei aina) tehostaa päätöksentekoa, eli mahdollistaa organisaatiolle järkevämmän toiminnan.

Tärkeäähän tässä on, että vaikka LP lakkautetaan, LP:n kenttätyötä hoitavia poliiseja ei heitetä mäkeen, vaan heidät sijoitetaan tekemään samaa työtä kuin ennenkin, mutta eri pomojen alaisuudessa.
Liikenteenvalvonnan ei sinänsä ehkä tarvitsisi olla poliisin tehtävä lainkaan. Saksassa on olemassa Ordnungsamtit, joita ylläpitävät osavaltioiden sijaan Suomen kuntiin rinnastettavissa olevat elimet. Kyseinen Järjestysvirasto esim. myöntää anniskeluluvat ja lätkii parkkisakot. Kaipa se voisi ylinopeuksiakin valvoa? Elokuvatyyppiset takaa-ajot sun muut sitten voivat kuulua poliisille.
Ehkä tulevaisuudessa Helsingin kaupungin järjestysvirasto, HKJV, voisi pistää porukkaa tien poskeen tutkan kanssa hankkimaan kaupungille lisätuloja.

Jätin kuitenkin äänestämättä, koska en ole perehtynyt asiaan riittävästi. Nykyisellään kallistun ehkä hiuksenhienosti LP:n hallinnon lakkauttamisen kannalle, mutta liikenteenvalvonnan näivettyminen tuntuu todelliselta uhalta.
 
Tärkeäähän tässä on, että vaikka LP lakkautetaan, LP:n kenttätyötä hoitavia poliiseja ei heitetä mäkeen, vaan heidät sijoitetaan tekemään samaa työtä kuin ennenkin, mutta eri pomojen alaisuudessa.

Mun mielipide perustuu puhtaasti siihen että poliitikkoon ei ole luottaminen... Tuo lainattu kohta on tällä hetkellä se selitys jolla saadaan kansa hiljaiseksi mutta miten 5-10 vuoden päästä?
 
Todella sääli, että LP ajetaan alas. Itse kylläkin kannatan yleisesti mahdollisimman toimivaksi ja ohueksi hiottua hallintoporrasta eri organisaatioissa toimialasta riippumatta. Kuitenkin LP:n tontti olisi saanut säilyttää erillään. Ehkä sitä hallintoa olisi sopivilta osin voinut keventää jos tarvetta olisi ollut. En tosin tunne sen rakennetta, joten paha sanoa.

Uskonpa tässä käyvän siten, että kauniista ajatuksesta huolimatta LP:n paikallispoliiseihin uitetut yksiköt joutuvat suhteellisen nopeasti hoitamaan kaikkia paikallispoliisin tehtäviä ja liikenteen valvonta on se, joka kärsii. Toki paikallispoliisinkin resurssit tuskin mitenkään liian suuret ovat tarpeeseen nähden, mutta eihän sitä liikenteenvalvonnasta sopisi nipistää. Eiköhän tässä maassa turhenpaankin hassata rahaa kuin poliisin resursseihin.

LP:n tekemän liikenneturvallisuustyön ohessa tuotettu tulo ei näköjään sekään paina mitään kun aletaan säästämään.
 
En äänestänyt ainakaan vielä, koska en tiedä asiasta riittävästi jotta voisin olla perustellusti kumpaakaan mieltä.

Noin sivumennen sanoen, ihmisten ei ylipäätään pitäisi äänestää missään, ellei ole perehtynyt asiaan. Koskee etenkin poliittisia vaaleja. :p
 
Takaisin
Ylös