Linja 74? Onko sellaista?

Liittynyt
5 Huhtikuu 2006
Viestit
31
Muutamana satunnaisena aamuna ollessani sopivaan aikaan eli 8.35 ja 8.40 välillä liikkeellä olen havainnut Turussa Kalevanrampilla kaupungin liikennelaitoksen keltaisen bussin, jossa on ollut kilvissä numero 74. Auto on näyttänyt olevan vanha Ajokki. Yleisöaikatauluista en ole moista bongannut, joten en ole asiasta sen kummempaa ajatellut - tuumin, että varmaan on rullakilpiin vain veivattu "joku" numero päättärille siirryttäessä. En ruvennut sen kummemmin vaivaamaan päätäni asialla.

Tänään homma rupesi vähän ihmetyttämään, kun tänä aamuna reittiä Helsingintie keskustasta päin-Kalevanramppi-Kalevantie Varissuolle päin ajeli Ikarus-korinen auto, kylkinumeroltaan 10, jonka ledikilvissä oli sama numero. Kameraa ei luonnollisestikaan koskaan ole mukana kun sitä tarvitsisi... :evil:

Onkohan tämä sitten kuitenkin joku linja, jota ei ole aikataulukirjassa (ei olisi ensimmäinen)? Koulutusajo? Henkilökunnan kyytejä? Koeajo? Sattuuko joku tietämään? Vai onko nyt sitten vaan siirtoajolla ledikilvissä perinteen vuoksi sama "satunnainen" numero sen sijaan että olisivat sammuksissa... :?

(Joku oli vähän tuunannut: peräpään rekkarin kehyksessä oleva IKARUS-teksti oli modifioitu muotoon KARU :roll: )

j.siren
...mä mitään tiedä, mä vaan selitän...
 
Koululaislinjat löytyvät talviaikatauluvihkon sivuilta 150-153.

Linja 74 lähtee Peronkadulta/Vanhalta Littoistentieltä 7.38 ja 8.40, kulkee Jaanintien ja Hannunniitun kautta Aurajoen koululle, josta palaa samaa reittiä takaisin 12.50, 13.50 ja 14.40.

Noita Karu-busseja löytyy Turusta enemmänkin, kuten aikoinaan Susi-busseja :mrgreen: .
 
Kiitoksia. Mitenkähän tuo ei ole sattunut aikatauluvihkoakaan selailemalla silmiin... ottaa silmän käteen ja katsoo :shock:

Paras tätä tekstimuunnossarjaa oli eräs keikkabussi, jossa irtokirjaimilla ladotusta SCANIA-tekstistä oli muokattu UAZ :)
 
jsiren sanoi:
Joku oli vähän tuunannut: peräpään rekkarin kehyksessä oleva IKARUS-teksti oli modifioitu muotoon KARU
Tuo modifiointi on jo Anderssonin perua siltä ajalta kun autot tulivat linjalle 19. Nehän oli jo ihan ihkauutena muutettu kyseiseen muotoon...
 
Takaisin
Ylös