Linja-autonkuljettajien työllisyysnäkymät Tampereen seudulla

VHi

Liittynyt
24 Syyskuu 2009
Viestit
115
Tervehdys!

En löytänyt aiheesta aikaisempaa keskustelua, joten aloitan uuden.

Olen miettinyt jo pidempään linja-autonkuljettajan ammattia puolivakavissani. Nyt tämä ajatus on edennyt jo vakavan harkinnan asteelle.

Osaisiko joku paikallinen valottaa, mitkä ovat linja-autonkuljettajan työllistymismahdollisuudet Tampereen seudulla?
 
Kysymykseesi tuskin on yhtä oikeaa vastausta. Varmaa on ainoastaan se, että bussit kulkevat myös tulevaisuudessa ja alalla on eläkepoistuman lisäksi myös muuta vaihtuvuutta jonkin verran.

Työllistymistä enemmän kannattaa pohtia muita asioita: Kuljettajan työ on itsenäistä suorittamista isolla autolla muun liikenteen seassa. Se vaatii tarkkaavaisuutta ja keskittymiskykyä. Eli oletko ns. rattimies, joka jaksaa päivästä toiseen suoriutua linja-auton ohjaimissa moitteeetta kelistä tai risteyksen ahtaudesta riippumatta?

Isommissa firmoissa liiketoiminta pyörii lähestulkoon kellonympäri, eli aamun ensimmäiset autot lähtevät aamuyön samoina hetkinä, kun yön viimeiset ovat päättäneet urakkansa. Kuljettajalle tämä tarkoittaa sitä, että työskentely voi sijoittua mihin tahansa viikonpäivään tai vuorokaudenaikaan. Kuljettajana saat sekä herätä, että myöskin valvoa aamuneljään. Pysyykö silmät auki ja sopiiko tämä sinun elämäntilanteeseesi?

Lisäksi kyse on toki asiakaspalveluammatista, eli ihmisten kanssa on tultava toimeen.

Siinäpä pohdittavaa.
 
Takaisin
Ylös