Linjojen 58 ja 58B omituisuudet

Liittynyt
24 Syyskuu 2005
Viestit
2,703
Osaakos kukaan sanoa vastausta siihen, miksi linja 58 on järjestetty siten kuin se on? Eli arkisin linjaa 58 Munkkiniemeen liikennöidään noin 6-18 välillä, jonka jälkeen Meilahteen päättyvä 58B. 58B myös täydentää ruuhkissa 58:n tarjontaa. Lauantaisin kuitenkin ajetaan kokopitkää linjaa 58. Miksi linjaa 58 ei ajeta arki-iltoina Munkkiniemeen, jos lauantaisinkin matkustajamäärien ollessa alhaisempia näin voidaan tehdä? Onko linjalle tulossa sunnuntailiikennettä jatkossa? Tuo uusi reitti Teollisuuskatua pitkin on muuten todella nopea Aleksis Kiven katuun nähden, kun bussi ei edes kierrä Pasilassa sitä lenkkiä kuten 22 ja 59. Voisi jäädä pysyväksikin reitiksi ainakin ruuhka-aikaan, nythän se on tarkoitus ensi kesänä siirtää takaisin tavalliselle reitilleen.
 
Miksi linjaa 58 ei ajeta arki-iltoina Munkkiniemeen, jos lauantaisinkin matkustajamäärien ollessa alhaisempia näin voidaan tehdä? Onko linjalle tulossa sunnuntailiikennettä jatkossa?

Kehotan käyttämään foorumin hakutoimintoa ennen kysymysten esittämistä, jotta selviäisi onko aiheesta keskustelu jo ennenkin. Koska tästäkin on kerrottu.
 
Kehotan käyttämään foorumin hakutoimintoa ennen kysymysten esittämistä, jotta selviäisi onko aiheesta keskustelu jo ennenkin. Koska tästäkin on kerrottu.

Yritin ensin käyttää foorumihakua, mutta en keksinyt sopivaa hakusanaa. Pelkällä 58-hakusanalla ei löytynyt tuota ketjua. Tämän ketjun voinee liittää tuohon Poikittaisliikenteen lisäyksiin, kun tuollainen ketjukin näköjään on.
 
Tuo uusi reitti Teollisuuskatua pitkin on muuten todella nopea Aleksis Kiven katuun nähden, kun bussi ei edes kierrä Pasilassa sitä lenkkiä kuten 22 ja 59. Voisi jäädä pysyväksikin reitiksi ainakin ruuhka-aikaan, nythän se on tarkoitus ensi kesänä siirtää takaisin tavalliselle reitilleen.
Niin voisi, sillä 58(B) kulkee huomattavasti sujuvammin Teollisuuskadun kuin Aleksis Kiven kadun kautta. Ne matkustajat, joiden tarvitsee päästä Aleksis Kiven kadulle, voivat vaihtaa Teollisuuskadulta bussista uuteen 9 ratikkaan. Raitiolinja 9 kulkee lyhyen pätkän Teollisuuskadun vieressä ennen kuin siirtyy omaa joukkoliikennekatua pitkin Aleksis Kiven kadulle.
 
Takaisin
Ylös