Matkavinkki : Minsk

Liittynyt
30 Kesäkuu 2005
Viestit
744
Tulipa yhden kaverin kanssa tehtyä hupimatka Saksaan ja sieltä Baltian kautta takaisin. Berliinisä ostimme kunnon polizeiauton http://www.nettiauto.com/volkswagen/golf/2373948 jonka voisimme myydä sopivasti, noin 370 euron lisähintaan sen saisi Suomeen rekisteriöitynä. Hyvät kitkarenkaat ja hyvin toimiva Webasto on erinomainen varuste, joka on autossa. Mutta asiaan, palatessa pysäköimme auton Vilnaan ja siellä ostimme 15 euroa / kpl ensimmäisen luokan junaliput ( nostalginen valkovenäläinen juna ) ja palasimme 10 euron arvoisella bussikyydillä, valkovenäläinen Setra S215. Perillä yövyimme siistissä Let40Popedy -hotellissa, noin 20 € / lärvi. Suurin kulu oli viisumi, jonka kävin ostamassa tallinnalaisesta matkatoimistosta 64 € / kpl. Muuten ennakkoluulot tätä Lukaschenkon maata karisivat, rajavirkailijat tyytyivät vilkaisemaan passeja,laukkuja ei avattu kummassakaan suunnassa,
Minskissä oli järjestään oikein ystävällisiä ihmisiä ja kaupoissa oli yllinkyllin tavaraa. Syömässä kävimme paikallisessa MacDonalsissa. Ihmiset näyttivät ajelevan enemmän länsi- kuin venäläisillä autoilla. Pikkuisen hankalaa oli valuutta 1 € = noin 3500 BYR, mutta kun raitsikkamatka maksoi 600 BYR, niin eihän se ollut kuin 20 centtiä. Minskin paikallisbussit olivat uudehkoja
MAZeja niin lyhyinä kuin teli ja nivelversioina. Raitiovaunut uudenkarheita paikallistekoisia tai vähän vanhempia Tatroja. Trollikat joko paikallisia tai Pietarissa tuttuja ZIUta.
 
Joo, minäkin voin suositella Minskiä. Ainoa ongelma on tuo viisumi, jota ei Suomesta saa. Vilnasta sai vielä vuonna 2004 transitviisumin 15 minuutin toimitusajalla, sekin antaa oikeuden olla maassa 48 tuntia. Nykyään joutuu päivän pari odottamaan. No, joka tapauksessa viisumia kannattaa hommailla joko Vilnasta, Riiasta tai Tallinnasta. Pietarissa joutuu odottamaan pidempään, transitviisuminkin toimitusaika oli vuonna 2005 viikko.

Minskissä silmään pistää siisteys. Paikallisten mukaan Lukashenka on palkannut 20 000 ihmistä siivoamaan katuja, lieneekö sitten hiukan urbaanilegendaa mukana. :)
 
Omassa mielessäkin on välistä tehny mieli käydä Belaruksessa, mutta toi Visa on liian kovan työn takana. Tässä kohtaa SNTL:n loppuminen on erittäin paha juttu kun pitää hakea miljoona eri viisumia. :( Suomi-Valko-Venäjä-seura http://svvs.fi/ järjestää välillä matkoja.
 
Takaisin
Ylös