• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: Metrolla pääsee nyt Matinkylään asti

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
l%C3%A4nsimetro.jpg
Metroliikenne uudella, Matinkylän ja Ruoholahden välisellä osuudella käynnistyi matkustajille lauantaina 18.11. klo 5.09. Matinkylän asemalla vallitsi juhlatunnelma jo hyvissä ajoin ennen lippuhallin ovien avaamista kello 4.45. Ensimmäisessä junassa oli kyydissä satoja matkustajia. Katso metrojunan ohjaamosta käsin, kuinka ensimmäinen matka sujui.

- On suuri asia, että liikenne lähti käyntiin ilman ongelmia ja eteläinen Espoo ja Lauttasaari on saatu osaksi raideliikenteen verkostoa, sanoo HSL:n toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi.

Aamun ja aamupäivän liikenne sujui metrossa hyvin, eivätkä ensimmäisten junien runsaat matkustajamäärät aiheuttaneet näkyviä häiriöitä liikennöintiin.
- On ollut ilo tänään nähdä, kuinka länsimetro kiinnostaa ihmisiä. Tämäkin kertoo siitä, kuinka paljon metro vaikuttaa kaupunkilaisten elämään, sanoo HKL:n toimitusjohtaja Ville Lehmuskoski.
Länsimetro Oy:n hallituksen puheenjohtaja Olli Isotalo kiittää kaikkia rakentamisessa mukana olleita.

- Metro on nyt liikenteessä ja matkustajien arvioitavana, ja Espoosta on tullut metrokaupunki.

Avajaisissa juhlatunnelma

Aamulla klo 10 alkaen kauppakeskus Isossa Omenassa järjestetyssä avajaistapahtumassa Ville Lehmuskoski kiteytti monien tuntemukset:

- Nyt on todella hieno olo, olemme väsyneitä mutta onnellisia.

HKL:n henkilökunta tekee kuukausittain 20 000 erilaista tarkastusta, testausta ja huoltotoimenpidettä metron sujuvuuden varmistamiseksi

- Meille on kunnia-asia, että metro säilyttää asemansa luotettavana ja turvallisena kulkuvälineenä, Lehmuskoski muistuttaa.

Lauantain aikana metron suurin avajaistapahtuma oli Matinkylässä kauppakeskus Ison Omenan M.E.E.T.-aukiolla kello 10–16. Metron avajaisjuhlallisuuksia oli myös muun muassa Niittykummun, Tapiolan ja Lauttasaaren asemilla.
Seuraa avajaispäivää HKL:n Facebook- ja Twitter-sivuilla.

Muistathan, että Helsingin ja Espoon rajat ylittäville matkoille tarvitaan seutulippu. HSL Mobiililippu -sovelluksella seutulipun voi ostaa tarjoushintaan sisäisen lipun hinnalla (2,90 euroa) 3.12. asti.
Lue uutinen HKL:n sivuilta...
 
Takaisin
Ylös