Mika Kaurismäen elokuva, Arvottomat (lättähatut elokuvassa)

Liittynyt
15 Maaliskuu 2006
Viestit
44
Tulipa tuossa katsottua nauhalta perjantaina, tainnut DVD:lla jo ilmestyä myös.
Elokuvasta löytyy roppakaupalla mennyttä Suomea, joka oli jo katoamassa 1980-luvun alussa, iltamat, lättähatut, matkustajakodit. Kaveri muuttaa maalta kaupunkiin ja tulee lättähatulla Helsinkiin, kertoo maaltamuutosta.

Leffasta voi poimia muutaman lättähattupysäkin, mutta ainakaan VHS-versiosta ei saa selvää nimistä, että mistä pysäkit ovat, tietääkö kukaan? Maanteiden tunnelmaan vuodelta 1982, Tampereen Hämeenkadun ja 3-tien sisääntulorampin Koivistonkylän kohdilta. Jyväskylän tänä vuonna puretun linja-autoaseman, vanhoja huoltamoita etc. Kaiken kaikkiaan monia miljöitä, jotka ovat kadonneet tai muuttunut tunnistamattomiksi 2000-luvulla.
 
Re: Mika Kaurismäen elokuva, Arvottomat (lättähatut elokuvas

Vekku sanoi:
Leffasta voi poimia muutaman lättähattupysäkin, mutta ainakaan VHS-versiosta ei saa selvää nimistä, että mistä pysäkit ovat, tietääkö kukaan?
Leffassa on muistaakseni kaksi kohtausta jossa noustaan lättähattuun. Eka on kuvattu Parkanossa (Harri lähtee Helsinkiin). Toka on tiettävästi Juurikkalahden seisakkeelta (Nurmes-Kontiomäki-välillä 11 km Vuokatista, Veera nousee junaan ja Manne jatkaa pakoa).
 
Kiitos vastauksesta. Onkohan se iltama-talokin Parkanosta päin?
Leffassa kyllä poukkoillaan ympäriinsä, kaikkia paikkoja ei saa pongattua ainakaan helposti.
 
Takaisin
Ylös