Monorail-järjestelmät joilla olet matkustanut

1. Tokyo Monorail
2. Tama Toshi Monorail (Tokio)
3. Ueno Zoo Monorail (Tokio, riippurata)

Lisäksi u-muotoisessa kaukalossa kulkevia, usein virheellisesti monoraileiksi kutsuttavia järjestelmiä, mutta niille pitänee perustaa oma ketju. :)
 
Anteeksi nyt vaan, mutta mitä virkaa näillä millä olet matkustanut -ketjuilla on? Siis jos ei ole jotain sanottavaa kyseisistä systeemeistä. Listaa monoraileista voi lukea Wikipediasta tms.
 
Lasketaanko Wuppertalin Schwebebahn tällaiseksi?

Laskin Uenon, koska se roikkuu yhdestä kiskosta. Schwebebahn on teknisesti samankaltainen.

Anteeksi nyt vaan, mutta mitä virkaa näillä millä olet matkustanut -ketjuilla on?

Perinne? Tämänkaltaisia ketjuja on täällä ollut vuosikausia. Lisäksi, näistä ketjusta on hyvä bongata keneltä voi kysellä infoa jostain itseään kiinnostavasta järjestelmästä.
 
Anteeksi nyt vaan, mutta mitä virkaa näillä millä olet matkustanut -ketjuilla on?
Samaa voi tietysti kysyä koko joukkoliikenneharrastuksesta :) Kun kerran moni näyttää saavan iloa eri kaupunkien järjestelmien bongaamisesta ja siitä kertomisesta, niin antaa heidän nauttia siitä!
 
Anteeksi nyt vaan, mutta mitä virkaa näillä millä olet matkustanut -ketjuilla on?

Vähän metaa, mutta vastaan kuitenkin. Tavallaan nämä ovat mielestäni mielenkiintoisia, vaikka itse en ole koskaan tainnut näiden ketjujen keskusteluihin osallistua. Näistä saattaa esimerkiksi bongata järjestelmiä, joista ei ole aiemmin tiennyt, tai sitten saattaa syntyä keskustelua siitä, miksi joku tietty kaupungin järjestelmä luokitellaan (kuten sellaiset sekasikiöt kuin Wuppertalin Schwebebahn tai Porton Metro). Nämä myös paljastavat jotain harrastajatovereista, koska kyllähän sekin saattaa kiinnostaa, missä päin kukin on ollut tai minkälaisiin välineisiin on keskittynyt. ;)

Jotta en olisi ihan tylsä, niin ainakin Dresdenin Schwebebahn on koettu, Wuppertal nähty (mutta ajanpuutteen vuoksi jätetty väliin).
 
Takaisin
Ylös