Mun ja Zigen junamatka 15.9.2012

Palomaa

Suljettu tunnus
Liittynyt
4 Tammikuu 2012
Viestit
1,178
Juu, ajateltiin tässä tehdä pieni reissu, elikkä päivämäärä olisi tuo tämän viikon tuleva lauantai, 15.9.2012.
Matka tulisi olemaan meillä todella pitkä.

Helsinki - Oulu - Rovaniemi - Tampere - Turku satama - Helsinki. :)

Lauantai:

6:30 - 12:30
S41: Helsinki - Oulu

12:40 - 15:04
P405: Oulu - Rovaniemi

18:10 - 04:37 (Sunnuntain puolelle menee jo, huom. eikä mitään makuuhyttejä oteta, turhia sellaiset. :lol:)

Sunnuntai:

05:56 - 08:02
P904: Tampere - Turku satama

08:15 - 10:58
IC2 950: Turku satama - Helsinki

Kilometrit: 1 980km, matka-aika: 28h, 28min.

Kommentteja otetaan vastaan ja kannustuksia, sillä lisäämme pottiin sen että menemme nukkumatta koko matkan. :lol:
 
Viimeksi muokattu:
Vs: Mun ja Zigen junamatka 15.9.2012.

Huh huh. Mä en ikinä jaksais :) Vähän huono kannustus ehkä...

Menkäähän Tampereella yökebulle/pizzalle, ihan aseman vieressä on useampikin paikka auki klo 5 asti, safka on hyvää ja hinnat halvat. Esim. Itsenäisyydenkadulla parittomien puolella ennen Tammelan puistokatua.
 
Vs: Mun ja Zigen junamatka 15.9.2012.

Huh huh. Mä en ikinä jaksais :) Vähän huono kannustus ehkä...

Menkäähän Tampereella yökebulle/pizzalle, ihan aseman vieressä on useampikin paikka auki klo 5 asti, safka on hyvää ja hinnat halvat. Esim. Itsenäisyydenkadulla parittomien puolella ennen Tammelan puistokatua.

Haha, riittää että olet hengessä mukana tällä reissulla! :smile: Kaikki kannustukset on tarpeen. Saatiin yhtäkkiä tälläinen päähänpistos, ja tottakai se pitää toteuttaa heti tulevana lauantaina, ettei koulut sun muut häiritse menoa :biggrin:
 
Vs: Mun ja Zigen junamatka 15.9.2012.

Vaikuttaa rankalta:)
Niin kauan kuin on nuori ja jaksaa, kannattaa tehdä kaikkea hassua. Sitten on jotain mitä muistella:)
Onnea ideallenne.
 
Vs: Mun ja Zigen junamatka 15.9.2012.

Kilometrit: 1 980km, matka-aika: 28h, 28min.

Kommentteja otetaan vastaan ja kannustuksia, sillä lisäämme pottiin sen että menemme nukkumatta koko matkan. :lol:

Juu, on tuo aika rankka reissu, mutta nuori ikä (< 20 v.?) huomioiden ei varmaan mahdoton. Kannattaa varautua siihen, että jossain vaiheessa silmät rupeavat lupsumaan. Varsinkin junassa nukahtaa helposti. Samoin riittävän väsyneenä harkintakyky ja koordinaatio rupeavat pettämään vähän samoin kuin jos olisi promilleja veressä, joten kannattaa varmaan olla ekstravarovainen sekä tapaturmavaarojen että fyysisen rasituksen kanssa.

Oma ennätykseni taitaa olla n. 23 tuntia valveilla: työmatka Tampere - Cambridge - Tampere, herätys klo 04.00, lento klo 06.30, perillä kohteessa kai joskus klo 11 maissa, lähtö takaisin ehkä klo 16-17 tms., lento reippaasti myöhässä, kotona nukkumaan seuraavana yönä klo 03.00. Tuo oli kyllä jo yli 10 vuotta sitten ja olin vielä alle 30-vuotias, eli jotenkuten sen kesti vaikka loppumatkasta oli jo aika "hilpeä" olo (huom. ilman alkoholia). Nykyään kohta nelikymppisenä en välttämättä haluaisi yrittää, ettei sydänkohtaus iske. Muutama aika rankka aikaeromatka on myös ollut, mutta luulen että ihan samaan ei päästä kun useimmiten lennolla on tullut edes jotenkin nuokuttua.

Onnea vaan matkaan! :D
 
Vs: Mun ja Zigen junamatka 15.9.2012.

No melko laimeaa, mä valvon n. 40h putkeen ainakin 2 kertaa/kk. Aina ei ehdi nukkumaan... :D

Asian vierestä, mutta kannattaa pitää yöunista kiinni kun se vaan on mahdollista. Toki aina se ei ole.

Omasta puolestani valvomisen saralla ennätys taitaa olla vuodelta -97, jolloin itselläni ikää 19 vuotta. Intissä ollessa tuli nukuttua 4 vuorokauden metsäleirillä yhteensä n.1,5 tuntia. Jakautuen siten, että ensimmäiset noin 30 tuntia ilman silmäystäkään unta. Sen jälkeen tuo noin 1,5 tuntia unta jakautui kolmeen tai neljään 20-30 minuutin unenpätkään. Aina kun lepovuorolla oli päässyt uneen kiinni tuli äkkiherätys ja taas mentiin...Kaikkien kavereiden osalta sama juttu; ei siellä kukaan juurikaan tuota enempää nukkunut. Porukkamme tuolla reissulla oli hyvin yhtenäistä ja rauhallista sakkia. Tästä huolimatta leirin loppuakohti mentäessä, fyysisen rasituksen kestäessä ja univajeen kasvaessa siinä alkoi ihan oikeasti huumori loppua. Ja itseasiassa porukka itseni mukaanlukien huomasi mm.pinnan kiristyvän ääriasentoon ihan pikkuasiasta jos joku ei mennyt kerralla putkeen. No koitos loppui aikanaan ja univelat ja muut rasitukset kuitattiin. Jälkeenpäin kavereiden kanssa juteltiin, että reissulla oppi kyllä kukin tuntemaan omaa käytöstään vähän suuremman rasituksen alla. Tajusimme myös, että tällainen koitos ei ollut mikään vahinko vaan tarkoituksella järjestetty. Hyvin opettavainen kokemus kyllä.
No, silti tuohan oli pientä siihen verrattuna, mitä ne meidän sodankäyneet isoisät ja -äidit joutui tekemään ja valvomaan, mutta kuitenkin.
Kyllä sitä parikymppisenä jaksaa heilua, mutta jatkuva univaje ei ole hyvä siinäkään iässä.

Mä olen suurimman osan työurastani tehnyt epäsäännöllisten työaikojen töitä, tarkoittaen valvomista öisin ja toisaalta töihinlähtöjä tai sieltä tuloja täysin päättömiin aikoihin. Ja mielelläni olenkin tehnyt; mä en varmasti enää soveltuisi päivittäisiin ruuhkiin ja 8-16-töihin. Mutta mitä epäsäännöllisempiä valvomisia tulee, sitä paremmin tulee huolehtia riittävästä unesta ja univelat kannattaa kuitata mahd.nopeasti. Fyysisen kunnon ylläpidon merkitys epäsäännöllisissä töissä viihtymiseen/jaksamiseen tulee myös selväksi ainakin sitten kun mittariin tulee se 30v tai yli:lol:
 
Vs: Mun ja Zigen junamatka 15.9.2012.

En yritä kilpailla tämän kanssa. Ei kovin terveellistä pitkän päälle...

Juu ei todellakaan ja esim. autoa en missään nimessä aja jos valvomista on takana 20 tuntia tai yli. Melko "kännissä" siinä oikeasti on.
 
No, mites tämä reissu sujui? :)

Lyhkäisyydessään vastaten, erinomaisesti :smile: Kaikki junat millä menimme, paitsi P266, oli myöhässä pikkuisen, ekana S41 saapui Ouluun n. 8min myöhässä, joten P405:n lähtöaika siirty, ja pääsi lähtemään n. 6min myöhässä. Rovaniemelle saavuttiin pari minuuttia myöhässä. P266 myöhästeli myöhässä olevan P262:n ja ilmeisesti IC57:n ja S59:n vuoksi, mutta Tampereelle ainakin etuajassa saavuttiin. P904 lähti Tampereelta ajoissa, mutta Turussa oltiin 7min myöhässä, ja autovaunut piti vielä irrottaa, joten päätimme jäädä Turussa pois, että ehtisimme ihan varmasti vaihtojunaan. Turun satamassa olisi ollut muistaakseni 12minuuttia vaihtoaikaa, mutta Turusta lähti satamaan P904 lopulta n. 10min myöhässä. IC2 950 oli sitten Pasilassa myöhässä pari minuuttia, oli sentään myöhästymiset saatu kiinni.. :smile: P266 oli parhaimmillaan parikyt minuuttia myöhässä, mutta helposti sai aikataulun kiinni.

Ajattelin pienen blogi-merkinnän tuosta reissusta kirjoittaa, kun ehtii :smile: Linkit ottamiini kuviin ja videoihinhan löydät täältä: http://jlf.fi/f21/5216-zigen-joukkoliikennekuvat/index8.html#post135758
 
Aika hyvänpituinen lenkki tuo on ollut. Jos tykkää istua junassa niin mikä ettei tai saahan tietty välillä seistäkin:cool:. Eikä näytä kovin kalliilta lystiltä. Bensalasku olisi ollut aika miehekäs, jos olisi autolla moisen roadtripin heittänyt..
 
Takaisin
Ylös