Onko foorumin jäsenillä muita harrastuksia?

Minun yksi "sivuharrastus" on koiran pitäminen lemmikkieläimenä. Koiran kanssa ulkoileminen pitää huolta jonkinlaisen fyysisen peruskunnon minimin säilymisestä. Ja minne ne ulkoilulenkit sitten suuntautuvatkaan..., aika keskitetysti tuohon radanvarteen junien bongaamisen kannalta ideaaliin paikkaan, mielellään nk. Huopalahden risteyssillan lähettyville. Paremmilla säillä ja keleillä kävellään koiran kanssa ratikka 10:n päättärille Pikku Huopalahteen ja mennään raitiovaunulla vaikkapa keskustaan ja ehkä tullaan sitten takaisin junalla. Toki osa ulkoilureissuista suuntautuu lähes kokonaan sillä tavoin, että bongaamiset voi hetkeksi jättää kokonaan pois kuvioista.
Museoissa käynti on myös yksi sivuharrastus. Siis muissakin kuin liikennealan museoissa. Yhteen aikaan yritin virittää myös muita sivuharrastuksia, kuten käynnit esim. teatterissa. Jokunen kerta tuli käytyäkin.
Valokuvaaminen sen sijaan ei ole minulle vain sivuharrastus. Valokuvaaminen liittyy hyvin vahvasti liikenneaiheiseen pääharrastukseen, joka kyllä käytännössä on ihan elämäntapakin. Kuitenkin kamerani muistikortille tarttuu vuosittain muutama sata kuvaa ihan maisemistakin yms. Eivät kaikki kuvat edusta vain (joukko)liikennettä.
Minulla on ollut digikamera reilut pari vuotta. Laskurin mukaan olen kuvannut tämän kameran aikana aika lähelle 12 500 kuvaa. Onko tuo kahdelle vuodelle vähän vai paljon, en osaa ottaa kantaa. Miten kuvat jakaantuvat aihepiireittäin:
- varmaan n. 60 % raitiovaunuja ja niiden ratoja yms. laitteita (ml. pienoismallit)
- n. 30...35 % busseja (joista 95 % paikallisliikennettä), mukana johdinautot
- 3...4 prossaa VR / RHK -junia / rautateitä / asemia
- Helsingin oransseja metrojunia tasan 0 kpl
- Helsingin metroon muulla tavoin liittyviä kuvia ehkä noin 10 kpl (alle promille siis)
- Tukholman T-banaan liittyviä kuvia alle 10 kpl
- loput (n. 1 - 1,5 %) muita aiheita, kuten maisemia, tai sitten ihan esim. "perhekuvia" yms.
Prosenteissa ilmoitetut luvut perustuvat arviointiin. Vuosi 2006 on mennyt ilmeisesti kaikista raitiovaunupainotteisimmin. 2005 busseja tuli kuvattua muutamina "ryöppyinä" toistuvasti mm. Lahdessa, Hämeenlinnassa, tietenkin pääkaupunkiseudulla, Tampereella ja kerran Porissa, Hyvinkäällä, Keravalla sekä Kotkassa. 2006 lista oli hieman lyhyempi, bussikuvien määrä selvästi pienempi. Tosin 2006:ta on vielä jäljellä; mutta paras kuvauskausi tästäkin vuodesta on jo takana päin.
 
Joukkoliikenteen lisäksi harrastan myös Koripalloa.Kuvaamassakin olen käynyt,mutta pitäisi tehdä omat kotisivut kunhan ehtii.Vaunut.orgiin voi pistää vain juna ja ratikka kuvia.Miksei ole bussi galleriaa,kysympä vain?Bussikuvia on hyvin paljon ja johonkin niitä olisi kiva laittaa:smile: .
 
Harrastan mm.
1. Busseja eri muodoissa, nykään ehkä vähemmän kuin ennen
2. Autourheilun toimitsijatehtäviä mm. ek-päälikköna jne.
3. Sotahistorian tutkimista ja -lukemista
4. Perheelle ruuanlaittoa
 
Harrastuksia ovat kaikenlainen ulkoilu ja valokuvaus, joka keskittyy ilmailuun erityisesti, sekä autoihin, myöskin luontoon kun sattuu kamera mukana olemaan.
 
Harrastuksia vaihtelevalla menestyksellä ja painotuksella...

retkeily/vaellukset, musiikki (kuuntelu), hifi, valokuvaus

Nämäkään eivät olleet tärkeysjärjestyksessä.
 
-Raideliikenne
-Valokuvaus (edelliseen liittyen - sekä myös liittymättä)
-Palokunta
-Pyöräily (sekä muuta liikuntaa, lähinnä säännöllisen epäsäännöllisesti lenkkeilyä, suunnistusta, sulkapalloa ja joskus salibandyä)
 
-VPK
-Rautatiet
-Valokuvaus (liittyy edellisiin lähinnä)
-Musiikin harrastaminen (kitaraa, bassoa)
-Autoilua sen verran kun opiskelujen takia tarvitsee
-Kunnallispoliitiikkaa
 
- Musiikin kuuntelu (house, jazz, iskelmä)
- Valo- ja videokuvaus, kirjojen tuottaminen
- Kotimaanmatkailu ja suomalaiset elokuvat
- 1970-luku ja muu asianmukaisuus
- Piiput ja sikarit
- Wartburg-henkilöauton ja Husqvarna-enduropyörän ylläpito ja ajaminen
- Jääkiekon ja pesäpallon seuraaminen (Tappara, Kiteen Pallo)
- Juoksu
- Seksi
 
Pitäneen omalla kohdalla sanoa, että olen aktiivinen erotuomari. Lisäksi olen apuvalmentaja lasten jalkapallojoukkueessa. Sen lisäksi liikun ihan yleisesti; lenkkeilen, fillaroin jne..
 
Takaisin
Ylös