Outo kotelo pysäkkikilven päreessä

Rattivaunu

Tunnistettu jäsen
Liittynyt
24 Kesäkuu 2005
Viestit
5,639
Tämä ei liene foorumin tärkein aihe, mutta noteerasin tänä aamuna ensimmäisen kerran erikoisen, "stidiaskin" kokoisen kotelon joidenkin bussipysäkkien "päreessä" eli liuskassa. Seuraavassa pari esimerkkikuvaa: Pysäkki 14 (Angervotie, kuulunee samaan ryhmään kuin Huopalahden aseman pysäkit) ja Pysäkki 13. Angervotien pysäkkipari on HSL-tunnukseltaan H1669.

Kuten kuvista näkee, kotelo on sijoitettu siihen liuskaan, jossa näkyy vyöhykkeen tunnus (kuvan tapauksessa B). Mikähän virka tuolla stidiaskilla mahtaa olla? Rasian päällä näkyy jokin merkkikin, ja toisaalta tuollainen rasia on vain toisella puolella pärettä.
 
Se on Bluetooth-majakka.
Kiitos vastauksesta. Majakan tarkoitus taitaa tulla esille Tivin viime kevään uutisesta, jonka mukaan HSL asentaa bluetooth-majakoita ensin raideliikennevälineisiin ja sen jälkeen pysäkeille. Uutisessa kerrotaan myös, miksi tällaista tekniikkaa asennetaan.
 
Minäkin ehdin asiaa ihmetellä. Vihdintien varressa niitä on ainakin joka pysäkillä. Kiitos infosta ttsirkia !
 
Vs: Havaintoja HSL-alueelta - elokuu 2019

Moi kaikki

Osaisko kukaan sivistää keltanokkaa siitä, mitä ovat nämä rasiat, jotka ovat ilmestyneet bussipysäkkien kyltteihin ympäri Helsinkiä.

rasia.jpg
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Takaisin
Ylös