Pääkaupunkiseudulle uusi lippujärjestelmä

Liittynyt
24 Syyskuu 2005
Viestit
2,703
Minusta pk-seudulle pitäisi ottaa uusi lippujärjestelmä käyttöön Turun mallin mukaisesti. Siinähän on yhdistetty kerta- ja kuukausilippu siten, että voi matkustaa mielensä mukaan ne matkat, jotka tarvitsee ja järjestelmä laskuttaa aina edullisimman vaihtoehdon mukaan. Jos matkustaa vain vähän, matkojen loppusumma on alhaisempi kuin kuukausilipun hinta, jos taas matkustaa enemmän niin kuukausilipun hinta on matkoista kertyvä enimmäishinta.

Jollain tapaa seutumatkatkin pitäisi ottaa tähän mukaan. Jos asun Helsingissä ja käyn satunnaisesti Espoossa ja Vantaalla, mutta matkamäärät vaihtelevat paljon kuukausittain, en haluaisi maksaa matkoista kokonaisuudessaan enempää kuin seutukuukausilippu maksaa.

Tässä tulikin mieleeni, miten huono asia minusta oli kun vyöhykelisämaksu poistettiin. Autoileva kaverini ja minä maksamme yhtä paljon matkasta Helsingin keskustasta Tikkurilaan, vaikka minulla olisi suurimmalle osalle matkaa kausilippukin. Nuuka kun olen, jäänkin pois jo 73:sta Ala-Tikkurilassa, mutta tässä on minusta vähän outo maku, kun yhden pysäkin takia joutuu maksamaan 3,40 € lisää.
 
Takaisin
Ylös