Pasilan vanha raitiolinja 10

Piikkimonni

Suljettu tunnus
Liittynyt
9 Toukokuu 2010
Viestit
40
En tiedä saako täältä kysellä raitiovaunuhistoriasta mutta poistakoon ylläpito tämän, jos ei saa.

Minua on kiinnostanut pitkään tuo vanha 50-luvulla purettu linjanpätkä Nordenskjöldinkadulta Pasilaan. SRS:n sivuilla olevissa kartoissa se on merkitty numeroksi 10. En ole koskaan nähnyt yhtään kuvaa siltä linjalta enkä oikeastaan löytänyt muutakaan tietoa kuin nuo SRS:n kartat. Osaako kukaan antaa lisätietoa. En löytänyt haulla mitään mutta en kyllä tiedä oikeaa hakusanaakaan.
 
Tämän linkin takana on SRS:n sivustolta löytyvä reittitieto linjasta 10: http://www.raitio.org/ratikat/helsinki/linjasto/linjat/linja10.htm Tuolla on siis Pasilan lisäksi myös muut kymppilinjat.

SRS:n jäsenlehdessä Raitiossa oli numerossa 4/2008 laaja artikkeli Pasilan monivaiheisesta ratikkahistoriasta. "Kaikki" mitä on tiedossa linjasta 10 on kerrottu tuossa numerossa. Mukana on mm. Pasilan kympillä matkustaneen muisteluita, vanha aikataulu sekä muutama valokuvakin. Lehteä on vielä saatavilla. Vanhojen numeroiden ostaminen onnistunee kätevinten olemalla yhteydessä SRS:n puheenjohtajaan.

Liikenne aloitettiin 1928 ja lopetettiin 1952. Kulussa tällä yksiraiteisella radalla oli aina vain yksi vaunu kerrallaan.
 
Takaisin
Ylös