PC-pistokkeiden käyttö

Liittynyt
19 Syyskuu 2007
Viestit
841
Ravintolavaunun kahvit ovat aika kalliita - voikohan PC-pistokkeeseen kytkeä oman kahvinkeittimen? Ovatko esteet teknisiä vai "hallinnollisia"?
 
Ravintolavaunun kahvit ovat aika kalliita - voikohan PC-pistokkeeseen kytkeä oman kahvinkeittimen? Ovatko esteet teknisiä vai "hallinnollisia"?

Vahoista sinisistä vaunuista muistan taannoin lukeneeni, ettei vaunujen päädyissä olevien pistorasioiden sähköä pitänyt käyttää esim. latureihin, syynä sähkön "huono" laatu. Uusissa vaunuissa on jo sen verran paljon PC-pistokepaikkoja, että veikkaan jälkimmäistä vaihtoehtoa.
 
Väittäisimpä että ei vaunujen piuhat kestä kahveenkeittimiä, on meinaan aikas suuret vastukset niissä. Tärkeä juttu on hygienia, sitten sitä kahvinkeittosotkua olisi joka puolella. Kahvinkeitosta jää hajun takia myös aika äkkiä kiinni. (Katsokaa vaikka elokuvaa "Lentävä Kalakukko", jossa Siiri Angerkoski mustalaisnaisen roolissa haistaa junahenkilökunnan kahvinkeittopuuhat)

Hieman OT: Johtojen heikkoudesta johtuen on ruotsinlaivoilla kielletty omien keittiölaitteiden käyttö hyteissä. Siitä huolimatta ruotsalaisten kerrotaan välillä jäävän kiinni mikro kassissa terminaalissa.
 
Viimeksi muokattu:
Ravintolavaunun kahvit ovat aika kalliita - voikohan PC-pistokkeeseen kytkeä oman kahvinkeittimen? Ovatko esteet teknisiä vai "hallinnollisia"?

Elektroniikkapiirikortit alkaisivat paukkumaan hyvin äkkiä, jos pistokkeeseen laitetaan PC:n tai matkapuhelimen laturia nälkäisempää tavaraa, joten tee palvelus kanssamatkustajille ja huollon henkilökunnalle - keitä kahvit valmiiksi termoskannuun jo kotona.

Ravintolavaunun kahvi maksaa muistaakseni korkeintaan sen kaksi euroa, joten verrattaessa sitä paikoillaan pysyvien kahviloiden/ravintoloiden tarjoamiin, niin eipä se poikkea yleisestä tasosta. Onhan se toki huomattavasti kalliimpaan kuin kaupasta ostettu paketti ja siitä itse valmistettu, mutta sellaista se elämä vain on... Toistaiseksi ravintolavaunuissa on ravintoloiden hinnat, eikä lähikaupan - vaikka niitä lähes päivittäin verrataankin toisiinsa. Kuinka usein olette muuten keskustelleet ravintolassa, että kuinka paljon halvemmaksi olisi tullut tehdä joku pippuripihvi itse ja syödä se kotona?
 
Ainakin Vanhan sinisen / Intercityn pistoke kesti aivan hyvin kun latasin puhelimeni akkua uudella pikalaturimella.:D
 
Joskus ammoin 1990-luvun alussa ainakin diaprojektori riitti polttamaan sulakkeen Eifet-vaunun pistorasiasta. Konferenssivaunussa A 20 tätäkin lienee mietitty, vaikka diaprojektoria sieltä tuskin enää löytyykään. ;)
 
Kyllähän noista pistokkeista ihan kohtuullisesti virtaa luulisi riittävän. Muistelisin pendoissa rasioiden olleen 2 x 10 A (220V) sulakkeiden takana.

Kahvinkeitin taas syöpi sähköä sen kymmenen kannettavan verran... ja miksi se kahvi nyt pitää junassa keittää? :)
 
tee palvelus kanssamatkustajille ja huollon henkilökunnalle - keitä kahvit valmiiksi termoskannuun jo kotona.

Ravintolavaunun kahvi maksaa muistaakseni korkeintaan sen kaksi euroa, joten verrattaessa sitä paikoillaan pysyvien kahviloiden/ravintoloiden tarjoamiin, niin eipä se poikkea yleisestä tasosta.

Teen palveluksen. Kiitos neuvosta.

Kontiomäen asemaravintolassa kuppi kahvia maksaa yhden euron.
 
Takaisin
Ylös