Poikkeuslinjojen (99,3X,10X...) liikennöitsijä

Liittynyt
25 Lokakuu 2007
Viestit
92
Nyt kun kesällä on jälleen luvassa lukuisia poikkeusreittejä ja poikkeuslinjoja, heräsi mieleeni kysymys, kuinka HKL järjestää poikkeusliikenteen (siis esimerkiksi linjan 99 ja raitiovaunuja korvaavien X-bussien) liikennöinnin. Ilmeisesti tänä(kin) kesänä 99:ää ja X-busseja ajaa HelB, mutta miten liikennöintiasia on sopimusteknisesti järjestetty?

Kilpailutetaanko jokainen poikkeusajo erikseen tai onko HKL:lla ja HelB:llä olemassa jokin sopimus, joka kattaa kaiken poikkeusliikenteen hoitamisen? Silloin kun HKL:lla oli vielä omia busseja, oli ymmärrettävää, että poikkeusliikenne ajettiin niillä, mutta nythän HelB on vain yksi HKL:n "alihankkijoista" - kuitenkaan en ole nähnyt kertaakaan esim. Concordian busseja raitiovaunuja korvaamassa. (Linjalla 99 sen sijaan oli ainakin yhtenä kesänä sekä Pohjolan Liikenteen että HelB:n autoja...)

Yksi mahdollisuus, joka myös tuli mieleeni on, että X-bussien liikenteen voisi HKL-Raitioliikenne ostaa jonkin sortin tilausajona, jolloin varsinaista kilpailutusta ei välttämättä tarvita...

Foorumilta löytynee joku, joka osaa kertoa kuinka asia oikeasti menee.
 
Linja 99 kilpailutetaan joka kesäksi erikseen useampana eri pakettina (siksi yhtenä kesänä linjaa ajoi sekä PL että HelB).

Raitioliikennettä korvaavasta bussiliikenteestä HKL:llä on könttäsopimus HelBin kanssa. Sopimus sisältää myös metroa korvaavan liikenteen, jos metroliikenteessä tulee äkillisiä häiriöitä.
 
Takaisin
Ylös