• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: Pysäkkikatosten kilpailutus mahdollistaa entistä toimivampien pysäkkien kehittämisen

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
Helsingin raitiovaunu- ja bussipysäkkikatosten ylläpitosopimukset päättyvät vuosien 2017 ja 2018 aikana. HKL on käynnistämässä pysäkkikatosten operaattorin kilpailutusta, ja päätökset pysäkkikatosten ylläpitäjästä tehdään ensi vuonna. Kilpailutusvaiheen käynnistyessä kaupunkilaisilla on mahdollisuus kertoa mielipiteensä nykyisten pysäkkikatosten toimivuudesta ja ehdottaa, miten katoksia voisi kehittää entistä paremmiksi.

Helsingissä on kaikkiaan noin 1500 raitiovaunu- ja bussipysäkkikatosta, joiden ylläpitosopimukset JCDecaux Finland Oy:n kanssa päättyvät vuosien 2017 ja 2018 aikana. Nykyiset pysäkkikatokset ovat olleet toimivia ja tarkoituksenmukaisia, mutta sopimuskauden päättyessä pysäkkioperaattoripalvelut on tarpeen kilpailuttaa.
Pysäkkikatosten kilpailutuksen toteuttaa Helsingin kaupungin liikennelaitos HKL. Yhteistyökumppaneina hankkeessa toimivat Helsingin seudun liikenne, Helsingin kaupungin rakennusvirasto, Helsingin kaupungin rakennusvalvontavirasto ja Helsingin kaupungin kaupunkisuunnitteluvirasto.

Pysäkkikatoskilpailutuksen ensimmäisessä vaiheessa loka- ja marraskuun aikana kilpailuun osallistuvat yritykset jättävät osallistumishakemuksensa. Hakemusten perusteella valitaan varsinaiseen kilpailutukseen osallistuvat toimijat. Pysäkkikatosten hankinta toteutetaan kilpailullisena neuvottelumenettelynä, jossa vertaillaan eri toteutusmallien kokonaistaloudellista edullisuutta ja etsitään paras toteutustapa. Kilpailutus saadaan tämän hetkisen aikataulun mukaan päätökseen keväällä 2017. Hankinnasta päättää HKL:n johtokunta.

Pysäkkikatosten kehittämisessä hyödynnetään kyselytutkimusta

Pysäkkikatosten kilpailutus antaa tilaisuuden kehittää katoksia palvelemaan entistä paremmin matkustajia. Kaupunkilaisilla on mahdollisuus kertoa mielipiteensä nykyisten pysäkkikatosten toimivuudesta ja ehdottaa, miten katoksia voisi kehittää entistä paremmiksi. Kyselyyn voi osallistua osoitteessa http://bit.ly/2dOJ24V maanantaihin 31.10.2016 saakka. HKL hyödyntää kyselyn tuloksia uusien pysäkkikatosten kehittämistyössä.


Lue uutinen HKL:n sivuilta...
 
Takaisin
Ylös