Raitiovaunuja Helsingissä 1973

Ovathan asiat nykyään onneksi toisin, eikö vain.

Kunnes joku keksii mennä valittamaan viranomaisille, että nykyiset ledilinjakilvet ovat laittomia. Myös monet bussien täynnä-kilvet ovat asetuksen vastaisia. :)

Liikenne- ja viestintäministeriön asetus autojen ja perävaunujen rakenteesta ja varusteista sanoo 26§:ssä (otin vapauden merkitä lihavoidulla tekstillä merkitsevät kohdat):

LVM:n asetus sanoi:
M2- ja M3-luokan ajoneuvon linjan päätepisteen, linjan numeron ja ajoneuvon täynnä olemista osoittavan kilven, poliisiauton sekä tullin ja rajavartiolaitoksen virkatehtävään käytettävän auton kilven sekä N2- ja N3-luokan ajoneuvon kuljetusyrityksen, kuljetuksen ostajan, ajoneuvon omistajan nimen tai linjan päätepisteen osoittavan kilven tulee näyttää valkoista tai vaaleankeltaista valoa, joka ei saa vilkkua.
Aika paljon saa määritelmiä venyttää, jotta saa nykyisin yleisesti käytössä olevien ledikilpien tai punamustien täynnä-kilpien näyttämästä valosta valkoista tai vaaleankeltaista. ;)
 
Eikö muka ole parempi, että tällainen lipsahdus selvitetään mahdollisimman pian? Paljon ikävämpää HKL:lle on, jos 20 vuoden kuluttua todetaan, että se on rikkonut lakia kaikki nämä vuodet.

Kyllä mä olen tässä asiassa sitä mieltä, että jokainen tervejärkinen ihminen lähestyisi ensin liikennelaitosta. Jos sieltä sitten saa ylimielistä vähättelyä osakseen ja näyttää siltä ettei asialle tehdä mitään niin sitten vasta mennään virkatietä ylöspäin.
 
Takaisin
Ylös