Raitiovaunukuvia 7.9.2008

Rattivaunu

Tunnistettu jäsen
Liittynyt
24 Kesäkuu 2005
Viestit
5,650
Päivän JNo-kuvissa pääosissa ovat HKL 11 ja HKL 339. Viime talvena maalattu vaunu 11 ei ole juurikaan esittäytynyt meille päivänvalossa, puhumattakaan että sitä olisi nähty liikenteessä. Nyt nähtiin, kyseessä oli toki NMSK:n tilausajo.
 
No mihin sitä virrointinta tarvitaan, jos se kerta "kulkee bensalla"? Vähän järkeä noihin kommentteihin, tai sitten voi olla hiljaa.

Hienoja ratikkakuvia jälleen "Rattivaunulta", kiitos niistä. Tuota Radanrakentajankadun kolmatta raidetta näkee harvoin käytettävän.

Höh, tarkoitin vain sitä että mikä se savu joka tulee raitiovaunusta on?
 
Höh, tarkoitin vain sitä että mikä se savu joka tulee raitiovaunusta on?

Nimimerkki Tonttu18 on tehnyt tarkan havainnon kuvasta, vaikka muut kommentoijat eivät meinaa sitä uskoa. Rattivaunun kuvasta ei saa selvää kuinka kauan vaunu 11 on seisonut paikallaan. Ilmeisesti se on jarruttanut juuri, tai sitten ollut pysähdyksissä vasta vähän aikaa.

Mikäli kysymys on jarruttamisesta niin tuossa kohtaa ei yleensä jarruteta ( ainakaan pysähdyksiin asti ). Kiskojen välissä oleva pöly + lehtikeli matkaansaattavat joskus aikamoisen pöllähdyksen. Lehtien aerosolisoituminen tuottaa joskus voimakkaan palaneen ruudin hajun vaunun sisäpuolellekin, tästä lukijoilla on varmaan kokemusta ?

Toinen asia mitä epäilen on 11 vaunun muista poikkeava tekniikka, se on voinut päästää "pöllähdyksiä". Jarruvastusten kuumeneminen olisi vielä mahdollinen, mutta epätodennäköinen selitys yritys.
 
Takaisin
Ylös