Sipoon HSL-linjasto

Kuvio ratkaisee myös Pornaisen ja Porvoon suunnan ongelmat viikonloppuisin kun ELY-hankinta "maaseutulinjalla" 988 Porvoo-Nikkilä-Pornainen-Järvenpää päättyy tämän kuun lopussa.

http://sipoo1.tjhosting.com/kokous/20151868-5-1.PDF

Matkahuollon haussa linja 988 näkyy saaneen jatkoaikaa, ehkä ajetaan kesän yli siis vielä. Talviajan L-vuorot Helsinkiinkin löytyvät, S-vuoroja ei, voikohan tästä päätellä jotain?
 
Itse ajaisin vuorot näin:

- Kerava - Nikkilä - Pornainen - Järvenpää, 4 vuoroa
- Kerava - Nikkilä - Porvoo, 4 vuoroa

Näin sekä Pornaisiin että Kuninkaantielle menisi 4 vuoroa päivässä. Tämän talven systeemi oli Kuninkaantien kannalta todella huono, sillä sinne piti mennä joko yhdellä vaihdolla Porvoon kautta tai kahdella vaihdolla Keravan kautta. Nikkilästä pääsisi 8 kertaa Keravalle päivän aikana ja liikenne Talmaan järjestyisi kaupan päälle.

Tielle 152 Nikinmäen ja Nikkilän välille on vain vähän matkustajia, ja sinne liikennöinti on kallista koska vuorot pitäisi ajaa Helsinkiin eikä Vantaalla ole vuoroja jotka voisi vastaavasti poistaa.
 
Viimeksi muokattu:
Ehkä näin, mutta HSL-alueen ulkopuolelle menevät tuskin ovat kiinnostuneita maksamaan ensin HSL:n 3 vyöhykkeen maksua + sitten vielä joku valtakunnan taksan euro vielä päälle.
 
Takaisin
Ylös