SL Access vip

Liittynyt
18 Maaliskuu 2006
Viestit
2,001
Dagens Nyheter esittelee tänään SL:n uuden matkakortin Access-kortin rinnalle. Tällä valkoisella vip-kortilla taataan istumapaikka pendeli- ja tunnelijunissa. Jokaisessa vip-vaunussa on myös junaemäntä/-isäntä, jotka pitävät huolen siitä, että vaunu on siisti. Busseihin vip-kortilla astutaan takaovesta, jossa on näille korteille oma lukijansa. Vip-vaunuihin on tulevaisuudessa suunniteltu kahvi- ja pullatarjoilua sekä ilmaiset Dagens Nyheter ja Svenska Dagbladet -lehdet.

Ja hintakin on kohdallaan. Vain 1000 kruunua kuukaudessa eli 310 kruunua tavallista kuukautta kalliimpi.
 
Aprillipilasta huolimatta -- Oikein!

Mielestäni ollaan mukavasti hakoteillä, jos joukkoliikenne pyritään tehdä mahdollisimman halvalla, rahan kuitenkin kuluessa haja-asutuksen subventoimiseen.

Suomessakin on oikeasti aihetta kallistaa joukkoliikenteen hintoja reippaasti, ja samalla mitalla kasvattaa investointeja sekä korottaa laatua: henkilöautoilun hinta koetaan kohtuullisena, joten mitä saisikaan aikaan samanhintaisella lähtökohtaisesti tehokkaalla joukkoliikennettä? Pitää kuitenkin varoa rahareikiä eikä välttämättä ole järkevää nostaa hintatasoa aivan henkilöauton tasolle, marginaalia kun riittää.

Tämäntapainen jaotteleva malli toimii hyvin suurella volyymillä, jota Suomessa löytää lähinnä junista ja joillain kaukobussireiteillä. Ilmeisesti sama myös Ruotsissa.
 
Onhan sitä täällä ollut kaikenlaisia keinoja tehdä joukkoliikenteestä houkuttelevampaa, ainakin näin aprillipäivänä.

Päivän DN kertoo Expressen-lehden uutisoinnista vuonna 1950:
FlygandeMustang.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Takaisin
Ylös