• Uutisviestien sisällöt mahdollisine virheineen ovat kyseisen sivuston käsialaa. Viestien linkit eivät välttämättä toimi, jos kyseisen sivuston ylläpitäjä on poistanut uutisen.

HKL: Taidelinja on syyskuussa myös tiedelinja

RSS

Botti
Liittynyt
10 Heinäkuu 2008
Viestit
8,800
metromatka_web.jpg
Helsingin yliopiston syksyn tiedeteemassa tehdään metromatkoja globaaliin Helsinkiin ja avataan reittejä moniäänisen Helsingin ymmärtämiseen. Tule mukaan, kun tutkijat, taiteilijat ja muut kaupunkilaiset matkustavat metrolla ja pysähtyvät asemille tarkastelemaan kaupunkia.
Metromatkoille lähdetään Helsingin yliopiston asemalta Opintoputkesta (Yliopistonkadulle johtava tunneli).
#kenenhelsinki -metromatka lauantaina 5. syyskuuta kello 15.00–17.30
Matkalla pyritään löytämään vastauksia siihen, kenelle Helsinki kuuluu ja kenen silmin sitä katsotaan. Lisäksi pohditaan julkisten ja yksityisten tilojen rajoja, kulttuurien kohtaamisia sekä kaupunkiaktivismia. Matkaa ovat tekemässä muun muassa kaupunkitutkijat Pasi Mäenpää ja Sirpa Tani, köyhyystutkija Annamaria Isola ja Helsingin Global Clinicilla vapaaehtoisena työskentelevä lääkäri Paula Tiittala.
#helsinki2050 -metromatka torstaina 10. syyskuuta kello 15.00–17.30
Metromatkalla keskitytään tulevaisuuden Helsinkiin ja pohditaan muun muassa sitä, millaista on helsinkiläisen arki vuonna 2050. Mitä kieliä kaupungissa puhutaan, missä merenranta kulkee ja mistä kaupunki saa energiansa? Mukana matkalla ovat muun muassa väestönmuutosta ja hyvinvointia tutkiva Riikka Shemeikka, ympäristöhistorioitsija Paula Schönach, Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiön Maria Rytkönen, kaupunkimaantieteilijä Heli Ponto, kulttuurimaantieteilijä Salla Jokela sekä Helsingin kaupungin Kaupunkisuunnitteluvirasto ja Tietokeskus.
#globaalivastuu -metromatka torstaina 17. syyskuuta kello 15.00–17.30
Matkalla keskustellaan globaalista Helsingistä ja keskitytään ihmisoikeuksien, demokratian ja tasa-arvon toteutumiseen tässä ajassa. Mukana matkalla muun muassa maailmanpolitiikan professori Teivo Teivainen, Ihmisoikeusliiton pääsihteeri Päivi Mattila, ulkoministeriön kehityspoliittisen toimikunnan pääsihteeri Marikki Stocchetti ja CoPassion-hankkeen tutkijoita, sekä Helsingin kaupungin asiantuntija.
Osallistu keskusteluun Twitterissä ja Instagramissa hashtageilla:
#globalhelsinki
#kenenhelsinki
#helsinki2050
#globaalivastuu
Katso koko ohjelma: www.helsinki.fi/globalhelsinki


Lue uutinen HKL:n sivuilta...
 
Takaisin
Ylös