Taksinkuljettajien ajotaito laskenut jyrkästi Helsingissä

Taksilain muutos on vaikuttanut tähänkin asiaan? Ennen taksilain muutosta taksinkuljettajat olivat tunnettuja siitä, että liikennesääntöjen noudattamisessa tai muiden tiellä liikkujien huomioimisessa oli toivomisen varaa.
 
Onhan noi taksarit joo aina suhtautunu aika leveästi liikennesääntöihin, mutta tässä taitaa enemmän olla kyse sen kuuluisan pelisilmän joko kokonaan puuttumisesta, tai sen päällä istumisesta. Ripeästi pystyy ajamaan niin ettei matkustajan tarvitse pelätä henkensä edestä.
 
Vähän tkp:tä mukaillen. Ainahan taksit on tehneet mitä on tykänneet. Ero on vaan siinä, että kun ratin takana on kokenut, taitava ammattilainen, joka rikkoo liikennesääntöjä, niin siitä ei seuraa vaaratilannetta tai kolaria. Nykyisin siellä ratin takana yhä harvemmin on kokemusta tai taitoa, ja kun sääntöjä edelleen rikotaan, niin katastrofihan siitä seuraa.

Sitä en osaa sanoa, miten paljon tilanne on huonontunut uuden taksilain myötä, mutta jo ennen taksilakia sen huomasi ihan jo museoratikan rahastajana, että kun jotain törttöilyä havaitsee, niin kyllä siellä taksi oli toisena osapuolena lähes aina.
 
Vaikea sinänsä sanoa, käy kuten rasistille tai Bemarikuskien vihaajalle, helppo huomata kun on se valo katolla mutta jos nyt nopeasti sanon niin pyörän päällä tuntuu että vauhti on kasvanut samoin ihan älyttömyyksiin välillä etenkin tosi pienillä teillä, samoin lisääntyneet omituiset ajolinjat kun luetaan gepsiä tietämättä alueita....
 
Takaisin
Ylös