Tontun kuvat

No ei kannata ostaa järkkäriä ennen kun osaa kuvata kunnolla normaalilla digipokkarilla. Ei sillä että omat kuvat olisi jotenki aina loistavia, mutta joka tapauksessa.
 
Rakentavaa kritiikkiä:

Älä julkaise epäonnistuneita (tarkennus tai sommittelu epäonnistunut) kuvia, ellei niissä ole jotain hyvin poikkeuksellista. Siis jos haluat, että muut ovat kiinnostuneita kuvistasi, julkaise siis vain teknisesti hyvälaatuisia kuvia, joissa tapahtuu jotain tai teknisesti riittävän hyviä kuvia, joista erottaa, että tapahtuu jotain erikoista.

Laitteisto ei korvaa puuttuvaa kuvaustaitoa, sen oppii vain valokuvaamalla. Toki, jos kamera on niin syvältä, että sen parallax-ilmiö vaikuttaa jopa kymmenien metrien päässä olevaan kohteeseen, tai jos sen viive laukaisimen painalluksesta kuvan tallennukseen on niin pitkä, että kohde ehtii karata kuvasta, ymmärrän yskän. Jos näin on, suosittelisin killerpopin tavoin hankkimaan edes sellaisen kameran, jolla saa kohteen kokonaisena kuvaan ja mielellään tarkennettuna. ;)

Jopa kännykkäkameralla saa kelvollisia kuvia, jos on huolellinen.

Toivon, ettet ota tästä itseesi, tarkoitukseni ei ollut kettuilla.
 
Tonttu, ilmisesti olet vielä koulussa/keskiasteen oppilaitoksessa.
Onko oppilaitoksessasi valokuvauskerhoa? Onko kuvaamataidon opetuksessa mahdollisuus valita valokuvaukseen liittyvä kurssi?
Niissä saat neuvoja kuvien sommittelun ja kuvaustekniikan suhteen.
Mutta hyväksi kuvaajaksi voi tulla ainoastaan kuvaamalla paljon, ja kuuntelemalla toisten antamaa palautetta.
Toivottavasti et masennu kritiikistä, vaan otat sen rakentavana. Ja kehität itseäsi.
 
Tiedän että ne ovat epäonnistuneita ja että en osaa kuvata. Kamera on HP R725 joka oli huonoin mikrobitin testissä...:biggrin:

Voitte laittaa kommenteja kuviini,mitkä kuvat teidän mielestä ovat hyviä/huonoja.
 
Tiedän että ne ovat epäonnistuneita ja että en osaa kuvata. Kamera on HP R725 joka oli huonoin mikrobitin testissä...:biggrin:

Ei se nyt huonoin kuitenkaan ole. Itse olen käyttänyt aika paljon HP:n - oliskohan ollut - R607:aa... Ei yhtään pöllömpi pikkukamera. Kätevä ja nopea, jolla saa kohtalaisia, välillä aika hyviäkin kuvia.

Hyvä, ettet niinkään piittaa muiden haukuista. Kyllä me kaikki olemme joskus jostain aloittaneet. Jotkut ovat ehkä oppineet nopeammin kuin toiset ja joillain on ehkä ollut vähän kykyäkin. Pääasia on, että jatkaa harjoittelua sinnikkäästi. Toinen asia on sitten, että mitä kehtaa julkaista ja mitä ei. Kannattaa vain malttaa hieman ja odottaa huippuotoksia, joita voi sitten ylpeänä tänne postata. Näin hämärällä niitä tulee hieman vähemmän. Kameran vaihto pelkästään tähän ei auta, vaan opettelua etenkin digijärkkärin kanssa tulee pirusti. Kokeile ihmeessä HP:llasikin vähän erilaisilla asetuksilla, niin kyllä sieltä saattaa makeitakin juttuja löytyä.

Joulupukkiin ei välttämättä kannata luottaa sen enempää kuin omaan oppimiskykyyn. Toki jos aikaa ja malttia on, ja etenkin jos löydät jostain hyödyllisen kurssin tai valokuvauskerhon, niin ei siitä järjestelmäkamerasta haittaakaan ole. Itse ostin joskus vuosi sitten uuden digijärkkärin, mutta ajan puute on taannuttanut minua kameran käyttäjänä enkä ole kyennyt oppimaan kaikkia niksejä vielä. Ja minä olen vielä kurssini käynyt :D
 
Tonttu 18, olet kehittynyt kuvaajana.
Kuvasarjasi Cbf'n bussita Pitäjänmäellä on jo suhteellisen onnistunut. Volvo Kaivokselan kuvasarjassa on osa onnistuneita, osassa kuvia etualalla olevat puut ovat häiritseviä.

Harjoittele lisää. Kanna kameraa mukana vapaa-aikana usein, kuvaa kaikkea mielenkiintoista. Keskustele kuvistasi kokeneempien kuvaajien kanssa. Siten opit paremmksi kuvaajaksi.
 
Takaisin
Ylös