Tukholman paikallisliikenteen liput

Liittynyt
6 Heinäkuu 2013
Viestit
639
Kun en löytänyt netistä tietoa, niin josko täällä olisi jollain vastaus kysymykseen. Meinaako SL-kertalippujen 75:n minuutin voimassaoloaika vaihtoaikaa kuten Helsingissä, vai onko kulkuneuvosta oltava ulkona sillä hetkellä kun lipun voimassaoloaika päättyy? Entä peritäänkö Arlandan lentokenttälisämaksua bussilla lentokentälle saapuvilta?
 
Riittää että lippu on voimassa kyytiin noustessa.

Arlandassa vain junamatkoista joutuu maksamaan lisämaksun. Asema on yksityisrahoitteinen ja lisämaksut menevät lentokenttäjunayhtiö A-Train AB:lle. 583 + juna Märstasta on lisämaksuton yhteys, n. 15 min hitaampi kuin lähijuna suoraan Arlandasta.
 
Entäs tuo Arlandan lisämaksu ja lipun voimassaoloaika. Olen nimittäin joskus koneenvaihdon yhteydessä pistäytynyt kaupungilla niin, että ostin Arlandasta kertalipun, muistaakseni 135 SEK. Se sisältää lisämaksun ja on voimassa 120 min. Centralstationilta palasin sitten Arlandaan niin, että menin spärristä läpi ennen kuin tuo 120 min voimassaoloaika oli kulunut umpeen. Perille Arlandaan tulin kuitenkin sen 120 min ajan umpeuduttua. Siellä spärrvaktia ei pahemmin kiinnostanut, joten pääsin samalla lipulla spärristä läpi. Mutta olisiko minun pitänyt maksaa uusi lisämaksu Arlandassa, vai oliko sääntöjen mukaista mennä yhdellä lisämaksulla kaksi kertaa läpi siitä?
 
Mutta olisiko minun pitänyt maksaa uusi lisämaksu Arlandassa, vai oliko sääntöjen mukaista mennä yhdellä lisämaksulla kaksi kertaa läpi siitä?

Luultavasti jos sääntöjä olisi noudatettu pilkulleen, olisit joutunut maksamaan 75 kruunua lisämaksua portin läpi kulkemisesta. Se on siis maksu per junamatka. sellaisessa tapauksessa, että aika kuluu nipin napin umpeen, tai jopa jos lippu hukkuu, saattavat kuulemma olla aika höveleitä (ja olenpa itsekin kulkenut kerran läpi maksamatta).
 
Takaisin
Ylös