Tyhmä? kysymys matkakortin kelpoisuudesta

Kai sentään voin palata Helsinkiin ilman seutulippua? Eli Tikkurilasta hankin Vantaan arvolipun ja minulla on jo voimassa Helsingin kausi joten minulla on koko matkan ajan voimassa sekä Helsingin että Vantaan liput.

Et voi, kuten Alurkin vastasi. "Sisäisellä lipulla voi matkustaa yhden vyöhykkeen alueella. -- Vyöhykkeen sisäiset liput eivät kelpaa seutu- tai lähiseutumatkan osamaksuksi, vaan matkaa varten on ostettava yksi, koko matkustusalueella voimassaoleva lippu." [http://www.hsl.fi/FI/matkustajanopas/mikajamista/Sivut/default.aspx] Sisäinen lippu ei siis ole voimassa vyöhykkeen ylittävillä matkoilla.

Samoin HSL:n lippu ei kelpaa junassa osamaksuksi vyöhykealueen matkalle. Esim. seutulipun omistaja joutuu ostamaan Hyvinkäälle mennessä Helsinki-Hyvinkää-lipun, Tikkurila-Hyvinkää ei riitä. Tästä tosin on vaikea jäädä kiinni, samoin kuin Helsingistä lähtevä seutulipun omistaja voisi Keravalle mennessään junassa ostaa vain Lähiseutu 2:n (Buscom kyllä myynee sen vasta Tikkurilassa), eikä tarkastaja voi asiaa huomata. Kelvollinen lippu se ei silti ole. Asia tosin muuttuu, kun vaihdat välinettä. Voit tulla huoletta seutulipulla bussilla Tikkurilaan ja ostaa L-lipun tai vyöhykelipun BCDE. Tämä tekee asiasta toki hieman kummallisen, mutta periaatteessa se menee näin.
 
Takaisin
Ylös