Ulkomaan pikku-uutisia

Tällä hetkellä siis kansallinen lainsäädäntömme edellyttäisi poikkeuslupaa, jos CapaCityjä haluttaisiin nopeasti maahamme jatkuvaan liikenteeseen. Ja jos laajempaa tarvetta ilmenisi, niin sitten lainsäädäntöämme todennäköisesti tarkistettaisiin vastaamaan muuttuneita tarpeita.
Edellinen lainaus on toisesta ketjusta, mutta nyt puhutaan myös CapaCityistä ja rajoitusten tarkistuksesta tai ainakin soveltamisesta - tässä tapauksessa länsinaapurimme puolella. Bussmagasinet kertoo, että Transdev hankkii Göteborgiin 21-metrisiä CapaCity L -busseja 23 kappaletta. Ruotsissakaan noin pitkät yksiniveliset bussit eivät jatkossakaan olisi yleisesti sallittuja, mutta Göteborgin liikenteeseen ne kuitenkin kelpuutetaan. Bussmagasinetin uutinen på svenska.
 
Vilnaan oli ilmestynyt turkkilaisia mikrosähköbusseja linjalle 89. Kyseessä siis samannäköinen pikkubussi mihin diesel-versiona törmää monessakin turkkilaiskaupungissa:

https://www.delfi.lt/auto/patarimai...lietuvoje-elektriniai-autobusai.d?id=82307691

Artikkelissa kerrotaan, että kyseessä olisivat ensimmäiset sähköbussit Liettuassa. Itse näin aamulla yhden vilaukselta, pitää yrittää päästä kyytiinkin.
 
Ruotsin Danderydissä, Tukholman pohjoispuolella, sattui erikoinen onnettomuus maaliskuun alussa. Kaksikerroksinen, metroa korvaava bussi, ajoi päin matalaa siltaa sillä seurauksella, että ylemmästä kerroksesta tuhoutui iso osa. Pahan näköisessä tuhossa ei tapahtunut henkilövahinkoja, mukana oli vain kuljettaja ja yksi matkustaja. Linkki ruotsinkieliseen Aftonbladetin uutiseen - sisältää kuvamateriaaliakin.
 
Joulukuussa Göterborgissa alkaa iso kasa uusia Transdevin sopimuksia (Lounais-Göteborg, Göteborgin runkolinjat, Mölndal, Partille sekä keltainen, sininen, vihreä ja vaaleanpunainen pikalinja). Uusien sähköbussien lisäksi liikenteeseen tulee 23 uutta 21-metristä Mercedes-Benz CapaCity L:ää, joiden alta tuplanivelet poistuvat kokonaan Göteborgin liikenteestä.
 
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000007845191.html

Bussi suistui tieltä Puolassa tuhoisin seurauksin – viisi kuoli ja noin 40 loukkaantui
Viranomaisten mukaan bussi oli matkalla Ukrainaan, kun se joutui liikenneonnettomuuteen Puolan kaakkoisosissa.

Bussissa matkusti onnettomuuden tapahtuessa 57 ihmistä.


VIISI ihmistä on kuollut ja noin 40 loukkaantunut bussiturmassa Puolan kaakkoisosissa lauantain vastaisena yönä. Reutersin mukaan Ukrainaan matkalla ollut bussi suistui onnettomuudessa tieltä ja ajautui ojaan.

– Tiedämme, että yksi ihminen vietiin sairaalaan kriittisessä tilassa. Hänelle on tehty leikkaus ja toivomme, että hänen henkensä säilyy, alueen kuvernööri Ewa Leniart kertoi lehdistötilaisuudessa.

Leniartin mukaan kaikkiaan 14:n loukkaantuneen tila on edelleen vakava. Onnettomuuspaikka sijaitsee A4-moottoritiellä lähellä Koszycen kaupunkia.


Bussi suistui ojaan ajauduttuaan ulos tieltä.

– Matkustajat olivat enimmäkseen nukkumassa, kun onnettomuus tapahtui. Suurin osa oli ilman turvavöitä, joten he loukkaantuivat vakavasti. Matkustajista useimmat olivat nuoria ihmisiä, jotka olivat palaamassa kotiin töistä, Ala-Karpatian voivodikunnan tiedotusviranomainen kertoi medialle.Kaikki bussin matkustajat olivat paloviranomaisten mukaan ukrainalaisia, joita asuu ja työskentelee Puolassa arviolta 1–2 miljoonaa.

Tiedottajan mukaan bussi osui todennäköisesti liikenteenjakajaan poistuessaan valtatieltä ja ajautui sitten ojaan. Poliisin mukaan onnettomuuden syytä on kuitenkin toistaiseksi liian varhaista vahvistaa.
 
Takaisin
Ylös