Ulkomaisia raitiotieharrastajien lehtiä

Compact

Tunnistettu jäsen
Liittynyt
20 Heinäkuu 2005
Viestit
2,281
Tramways & Urban Transit on maailman laajimmin levinnyt raitiotieharrastajien kuukausittain ilmestyvä tuhti ja värikäs aikakauslehti. Lehteä julkaisee brittiläinen Light Rail Transit Association, jonka ystävyysjärjestö SRS:kin on. T&UT-lehti kertoo maailmanlaajuisesti tuoreet kiinnostavat raitiotietapahtumat ja lehden artikkeleissa syvennytään alan harrastajia silmälläpitäen heitä kiinnostaviin aiheisiin. Edullisimmin voi T&UT-lehden tilata netissä http://www.lrta.org/shop/ ja vuosijäsenmaksu, joka siis sisältää lehden vuosikerran Suomeen, on nettilaskulla £40 eli 59,55 euroa. Kansihinta Isossa-Britanniassa on £3,25. Maksun voi suorittaa Visalla samassa LRTA:n osoitteessa.

Strassenbahn Magazin on puolestaan Euroopan suurin raitiotieharrastajien kuukausittainen kenties vielä tuhdimpi ja värikkäämpi aikakauslehti. SM keskittyy lähinnä saksankielisiin maihin, mutta siinä on myös loistavia artikkeleita maailman eri raitioteiltä. SM:ää voi tilata netissä http://www.strassenbahn-magazin.de/magazin/strassenbahn.asp ja vuosikerran hinta Suomeen on noin 100 euroa. Kansihinta Saksassa on 7,90 e.
 
Voin lämpimästi suositella molempia lehtiä. Lehdet ovat hyvin ammattimaisia, niissä on tiukkaa asiaa - esimerkiksi Strassenbahn Magazinissa on ollut päteviä artikkeleita raitiotien rakentamisesta ja liikenneturvallisuudesta - mutta samalla ne ovat myös harrastajalle suunnattuja. Hienoja juttuja historiasta ja eri kaupunkien esittelyjä on paljon.

T&UT:sta on mallijuttuja sekä uutissivun osa näytillä:
http://www.lrta.org/mag.html

Täytyykin nyt säännölliselle kuukausipalkalle päässeenä tilata lehdet, kiitos Compactille muistutuksesta!
 
T&UT vuodeksi 2007 maksaa 42 £, kun sen tilaa LRTA:n nettiosoitteesta. Opiskelijat, eli alle 25 vuotiaat, voivat tilata sen hintaan 21,50 £. Suositellaan LRTA:n jäsenyyttä!

Kuukausittain ilmestyvässä lehdessä kerrotaan laajasti maailmanmenosta kehittyvän kiskoliikenteen kannalta. Joskus siellä on pikkujuttua myös sellaisistakin sivuaiheista, kuten Gööteporin, Norrköpingin, Kölnin tai Prahan liikenteestä. Mainittakoon kuitenkin jo tässä yhteydessä, että ne eivät ole esillä niin tiheästi kuin jlf:ää lukiessa luulisi niiden olevan.
 
Joskus siellä on pikkujuttua myös sellaisistakin sivuaiheista, kuten Gööteporin, Norrköpingin, Kölnin tai Prahan liikenteestä.
No noin toisarvoisista paikoista ei kyllä tarvitsisi raportoida oikeastaan lainkaan... ;) Tallinnahan on se ykkösteema! Ja Pietari.
 
Tramways & Urban Transit on maailman laajimmin levinnyt raitiotieharrastajien kuukausittain ilmestyvä tuhti ja värikäs aikakauslehti. Lehteä julkaisee brittiläinen Light Rail Transit Association, jonka ystävyysjärjestö SRS:kin on. T&UT-lehti kertoo maailmanlaajuisesti tuoreet kiinnostavat raitiotietapahtumat ja lehden artikkeleissa syvennytään alan harrastajia silmälläpitäen heitä kiinnostaviin aiheisiin. Edullisimmin voi T&UT-lehden tilata netissä http://www.lrta.org/shop/ ja vuosijäsenmaksu, joka siis sisältää lehden vuosikerran Suomeen, on nettilaskulla ---. Maksun voi suorittaa Visalla samassa LRTA:n osoitteessa.

Vuoden 2009 tilaushinta netissä http://www.lrta.info/shop/ on nyt 50 £.
Lehden saa kun liittyy "vuodeksi" LRTA:n jäseneksi. Siitä pääsee yhtä helpolla halutessaan pois vuoden kuluttua - jättää vain sitten maksun maksamatta, jos ei homma kolahtanut!

Kannattaa tutustua lehteen!
 
Blickpunkt Straßenbahn.
Saksalainen harrastajien uutislehti. Keskittyy saksankielisiin maihin, mutta koko maailma on edustettuna. Ei artikkeleita, ei "runsaasti kuvitettu".
6 X 150 sivua (A5) vuodessa, noin 24 €.
Alle 2 Monate berichten unsere ehrenamtlichen Redakteure und ständigen Mitarbeiter über den ÖPNV in Deutschland und in aller Welt.
 
Blickpunkt Strassenbahnia vuosia tilanneena uskallan suositella lehteä kenelle hyvänsä alasta kiinnostuneelle saksaa taitavalle. Värikuvia lehdessä ei ole kuin kansissa, mutta niitä on toisaalta netti pullollaan joka tapauksessa. Hinta/laatusuhteeltaan täysin ylivoimainen, jos ei-pohjoismaisia lehtiä verrataan.
 
Takaisin
Ylös