Uudet bussit, vuodenvaihde 2008/2009

kuukanko

Moderaattori
Tunnistettu jäsen
Liittynyt
24 Kesäkuu 2005
Viestit
7,587
HelB on kertonut hankkivansa 1.1.2009 alkaviin sopimuksiin 37 uutta täysin ilmastoitua bussia.
 
Ja se on erittäin positiivinen uutinen! Toivottavasti laitteet pysyvät myös kunnossa ja kesäkuumalla käytössä.
 
Eikös helbin pitänyt hankkia 39 uutta bussia?
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Eikös helbin pitänyt hankkia 39 uutta bussia?

Kilpailussa oli kyllä tarjottu 39 uutta, mutta se ei tarkoita että HelBillä olisi välttämättä edes ollut tarkoituksena hankkia niin paljoa uusia. Osa uusista voi tulla jonkun alihankkijan kalustoon tai osa uusista voidaan korvata käytetyillä.
 
Osa uusista voi tulla jonkun alihankkijan kalustoon tai osa uusista voidaan korvata käytetyillä.

Tuleepa tässä mieleen eräskin alkuvuodesta ostettu Volvon esittelyauto. Mikäli vanhat merkit pitävät paikkaansa, alihankintaa saattaisi hyvinkin mennä Tammelundille, jonka kalustosta kolmannes on EEV-normit täyttäviä ja loputkin hätävara-auto TLL 21:stä lukuun ottamatta kaiketi Euro 4:ia.
 
Hankkiiiko helb uusi telibusseja H51 ja H72:seen?
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Mikäli vanhat merkit pitävät paikkaansa, alihankintaa saattaisi hyvinkin mennä Tammelundille

Näyttää pitävän. TLL:n uusi 2-akselinen jäähdytysilmastoitu Volvo 8700LE numerolla 23 (UBG-705) oli tänään h71:llä ja toinen samanlainen numerolla 22 (UBG-706) h79:llä.
 
Viimeksi muokattu:
Kaivokselan Volvo Bus Centerillä on toistakymmentä uutta B7RLE / 8700LE:tä HelBin väreissä vielä ilman firman nimeä ja kylkinumeroita.
 

Liitetiedostot

  • IMG_4747.JPG
    IMG_4747.JPG
    63.2 KB · Lukukerrat: 902
  • IMG_4748.JPG
    IMG_4748.JPG
    67.5 KB · Lukukerrat: 947
Viimeksi muokattu:
Ruhan pihan Mannerheimintien puoleiselle laidalle on alkanut muodostua uusien bussien rivi, tänä aamuna siinä seisoi neljä uutta 2-akselista Scalaa. Kylkinumeroita en nähnyt kuin 909:stä.
 
Minkähänlaiset kattoluukut noissa jäähdytysilmastoiduissa autoissa oikein on? Joku älypää niitä kesällä yrittää aukoa kuitenkin.

Toinen ääripää on sitten se, kun toisessa päässä autoa kytketään lisää puhallusta lasille ja esim. Carrus City -perheen korissa samalla myös kattokanavapuhallukset päälle viereisestä kytkimestä. Tulee meinaan matkustamossa melkoisen kylmä esim. 20 asteen pakkasella. Pari kertaa olen käynyt pyytämässä kytkemään kattokanavapuhallukset pois talvella.

Eri asia sitten on, kuinka järkevää oli koritehtaalla laittaa kaksi täysin eri toimintoa kojelautaan samanlaisten kytkimien taakse vierekkäin. Onhan niissä toki symbolit.
 
Pikavilkaisulla näyttäisi Hakunilan varikolla seisoskelevan viitisen kappaletta rekisteröimättömiä uusia Man Lion´s City -autoja, sinivalkoisissa HelBin väreissä.
 
HelBin uusiin 8700LE:ihin on nyt tullut kylkinumeroja väliltä 916 - 928.
 
Takaisin
Ylös