Uusi pysäkki Havukoskelle?

Liittynyt
12 Joulukuu 2010
Viestit
610
Laitoin tällaisen feedbackin äsken HSL:lle. Mitäs muut ovat aiheesta mieltä?

--

Hei,

Vantaan Havukoskella Laurantiellä on Konttitie-niminen pysäkki (V7437), mutta pysäkille ei ole aisaparia Laurantien toisella puolella. 50 metriä ennen (Koivukylän suunnalta tultaessa) mainittua pysäkkiä Peijaksentien puolella on Koivukylän koulu -niminen pysäkki (V7401). Näitä molempia pysäkkejä käyttävät linjat 54, 70, 87, 99 ja 732. Lisäksi pysäkkiä V7437 käyttävät mainittujen linjojen lisäksi linjat 77 ja 734.

Kysymykseni on hyvin yksinkertainen: voisiko Laurantielle rakentaa uuden pysäkin esimerkiksi tähän kohtaan: http://goo.gl/maps/2uY2h ? Pysäkkirakennelman ei tarvitsisi olla kovin monimutkainen, periaatteessa pelkkä linjakyltti riittäisi. Minkäänlaisia katujärjestelyitä ei niin ikään tarvitsisi tehdä: pysäkillä Lehmipolku (V7403) on toki pysäkkikatos, mutta ei katulevitystä. Asia selviää tästä kuvasta: http://goo.gl/maps/uzQZG

Uuden pysäkin "rakentaminen" Laurantien koillispäähän tien itäpuolelle palvelisi asiakkaita paremmin, sillä tällöin kävelymatka pysäkkien V7403 ja Kiulukuja (V7434) lähes puolittuisi.

Rakennuskustannukset tälle uudelle pysäkille koostuisivat yhdestä maahan upotetusta alumiiniputkesta ja putken päässä törröttävästä linjakilpitaulusta. Mikäli se on HSL:llä rahasta kiinni, voin henkilökohtaisesti käydä kaivamassa alumiiniputkea varten 30 sentin montun maastoon.
 
Tällainen feedback tuli HSL:ltä aiheeseen liittyen, jos jotakuta kiinnostaa:

--

Laurantie on kaupungin katualuetta, ja kaupunki vastaa pysäkkien rakentamisesta. Kieltämättä pysäkkijärjestelyt Laurantien ja Peijaksentien liittymän läheisyydessä eivät ole parhaat mahdolliset.

Välitän palautteesi Vantaan kaupungille ja selvitän, onko pysäkkijärjestelyille suunnittelilla muutoksia.

Terveisin,
liikennesuunnittelija
Joukkoliikenteen toimintaedellytykset
 
Takaisin
Ylös