Vammalan sisäinen liikenne

killerpop

Tunnistettu jäsen
Liittynyt
24 Kesäkuu 2005
Viestit
3,573
Vammalan sisäisestä liikenteestä oli juttua Aamulehdessä, http://www.aamulehti.fi/uutiset/pirkanmaa/86942.shtml
Aamulehti 22.5.2008 sanoi:
Vammalan liikenne vie henkilöauton hinnan

Bussit: Syksyllä aletaan kokeilla lauantailiikennettä torille

Jos Vammalan paikallisliikenteen kustannus veronmaksajille muutetaan henkilöautoiksi, kaupunkilaisille on luvassa yksi halpahintainen pikkuauto.

Sisäisen keskustaliikenteen pyörittäminen maksoi viime vuonna yhteensä 72 000 euroa, josta lipputulojen ja valtionosuuden jälkeen kaupungin budjetista kustannettavaksi jäi 18 000 euron summa.

Paikallisliikenne kattaa Vammalassa keskustan kaava-alueen, jossa bussit ajavat kahdeksikon muotoisella lenkillä suunnilleen tunnin tiheydellä aamusta iltapäivään. Lisäksi ajetaan kahta työmatkaliikennereittiä keskustan ulkopuolelle.

Liikenteeseen on luvassa muutoksia kesäkuun alusta, jolloin liikenteen ottaa Linja-autoliikenne Antti Lauhamo Oy:lta hoitoonsa Vammalan Palveluliikenne. Bussit ulottavat reittinsä Roismalaan, ja syksystä alkaen kokeillaan myös lauantailiikennettä, lähinnä toriasiointia varten.

- Roismalan suuntaan pääsee nyt alueen kauppoihin. Muutos tehtiin asiakaspalautteen perusteella, sanoo Vammalan talouspäällikkö Alpo Jokinen.

Katveita ei ole
Jokisen arvion mukaan pahoja katvealueita paikallisliikenteessä Vammalan kaava-alueella ei ole, ja haja-asutusalueiden suuntaan auttaa palveluliikenne. Vuorotiheydessä on koetettu ottaa moni asian huomioon, ja niinpä aamun ensimmäinen keskustabussi ajaa tästä lähin niin, että sillä ehtii varhaisimpaan Tampereen ja Helsingin suuntaan lähtevään junaan kello 6.07.

Viime vuonna Vammalan kaupunkibusseja käytti 14 200 matkustajaa, joista merkittävän osan muodostavat joko koulukyyteihin oikeutetut tai omalla kustannuksellaan kulkevat koululaiset. Myös eläkeläiset ovat hyvä asiakasryhmä.

Sen sijaan työikäisiä ja työmatkalaisia linja-autoihin toivotaan lisää.

Alpo Jokinen muistuttaa, että 25 euron kuukausikortti on edullinen millä mittarilla tahansa. Kertamaksut noudattavat matkahuollon kilometritaksoja.

Fakta: Vammalan paikallisliikenne
Kesäkuun alusta lähes 30 vuoroa.

Varhaisin bussi lähtee kello 5.40 torilta ja käy esimerkiksi rautatieasemalla.

Viimeinen vuoro ajetaan kello 16.26 torilta pohjoisosan suuntaan.

Halvin kertalippu maksaa 2,80 euroa.
 
Mukava kuulla, että paikallisliikennettä näin pienessäkin kunnassa on! Toki pienimuotoisena, mutta on kuitenkin. Monissa paikoissa ollaan kaukoliikenteen vakiovuorojen varassa ja vuorovälit ovat hyvin epätasaisia.
 
Minkäs verran ensi vuonna starttaavassa Sastamalan kaupungissa (sis. Vammalan, Tyrvään, Karkun, Suodenniemen, Mouhijärven, Kiikan ja Keikyän kunnat [viimeiset kaksi nykyään Äetsä]) on kunnan sisäistä paikallisliikennettä?
 
Takaisin
Ylös