Vapunpäivän liikenne

Liittynyt
23 Joulukuu 2007
Viestit
1,102
Helsingissä ajettiin useana vuonna vapunpäivänä lauantaiaikataulujen mukaan mutta ei enää tänä vuonna. Syynä lienevät taas kustannusten säästöt.Matkustajien kannalta tämä kohdistuu pahiten raitiolinjoihin, esim. 4 ja 10 kulkisivat lauantaiaikatalujen mukaan 7-8 min. välein nyt vuoroväli on 12 min.Mahtaa olla hieman tunkua. Ajetaanhan toki joitakin ylimääräisiä linjoja mutta kyllä vappuna matkustajia riittää muuallekin kuin aivan keskustaan. Lähijunaliikenne noudattaa vielä lauantaita mutta olen kuullut, että ehkä ensi vuonna nekin siirtyvät sunnuntaiaikatauluihin.
 
Raitioliikenteessä on ajettu jo vuosikausia vapunpäivänä sunnuntaiaikataulujen mukaisesti plus lisäliikenne Kaivopuistoon linjoilla 3X ja 10X. Ja totta, tungosta on. Mutta edelleenkin haluaisin nähdä sen väenpaljouden minkä vuoksi Aleksanterinkatu suljetaan joka vappuaatto raitioliikenteeltä koko illaksi. Mantan lakitushetkellä - jos silloinkaan - tähän lienee perusteita, mutta muuten tuo on käsittämätöntä matkustajien kiusaamista.
 
Raitioliikenteessä on ajettu jo vuosikausia vapunpäivänä sunnuntaiaikataulujen mukaisesti plus lisäliikenne Kaivopuistoon linjoilla 3X ja 10X. Ja totta, tungosta on.

Joo samaa muistelen itsekin. Ainakin viisi vuotta näin on tehty.
 
Ratikan olisi kyllä pitänyt ajaa lauantai aikatauluilla, kuten junatkin tänä vuonna lauantai aikatauluilla kulkevat. Kuitenkin tiedetään että ne ratikat on tupaten täynnä... Tai edes kolmoset, 4 ja 10 lauantai aikatauluilla.
 
Takaisin
Ylös