Voimaa Kouvolan liikenteeseen

Liittynyt
12 Marraskuu 2009
Viestit
11
Tänä kesänä Kouvolan joukkoliikennetarjontaa täydentää kolme tilapäistä linjaa, joita ajetaan "katujunalla".
Toki ensisijaisesti varmaan turisteille suunnatut kiertueet missä voi kuunnella selostusta reitistä. Mutta lippu on vain kohtuulliset 4e ja yhdellä linjoista voi kätevästi käydä vaikka market-alueella kaupassa.

Ainakin näyttää hauskalta lisältä kaupunkikuvaan, kun "juna" seikkailee pitkin kaupungin katuja. :)

Reitit:

http://www.kouvola.fi/material/images/kinno/68hxEqSEY/Kaupunkireitti_reitti1_x.gif

http://www.kouvola.fi/material/images/kinno/68hx6a1A6/Ostosreitti_reitti2_x.gif

http://www.kouvola.fi/material/images/kinno/68hx3JVEM/Tykkimaki_reitti3_x.gif

Ylen uutinen aiheesta: http://yle.fi/uutiset/voima_nostaa_suupielet_ylospain/6221280

---------- Viesti lisätty kello 18:05 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu kello 18:04 ----------

Toinen asia tuli myös mieleen että mitenköhän tällainen ajoneuvo on rekisteröity että tuollaisella saa ajella pitkin pääväyliä ja kaupungin katuja...?
 
Onhan noita ollut kauan jo esim. Oulussa "Potna-Pekka" ja Lahdessa "Puksu". Traktori niitä vetää eli sen rekisteri niissä on mutta kai tuollainen "juna" vaatii jonkin poikkeusluvan ?
 
1 a. Auton ja traktorin perävaunulla saa poliisin hyväksymällä reitillä kuljettaa nähtävyyksiin ja yleisötilaisuuksiin tutustuvia henkilöitä edellyttäen, että perävaunu on varustettu henkilökuljetukseen soveltuvin rakentein ja varustein. Kuljetuksen suurin sallittu ajonopeus on 25 km/h. Kuljetettaessa puoliperävaunulla taikka kahdella tai useammalla toisiinsa kytketyllä perävaunulla henkilöitä tulee vetävän ajoneuvon kuljettajalla olla DE-luokan ajoneuvoyhdistelmän kuljettamiseen oikeuttava ajokortti. (12.5.1995/775)
Tällaista löysin netistä. Liekö edes enää voimassa.
 
Kuljetuksen suurin sallittu ajonopeus on 25 km/h.
... (12.5.1995/775)

Tällaista löysin netistä. Liekö edes enää voimassa.

Tuli tässä koeajettua Vaasan Lilliputtijuna. Vetovaununa toimi "veturiksi" naamioitu traktori (tms.), jonka perässä kaksi matkustajaperävaunua. Kummankin vaunun peräpäässä oli juuri "25 -lätkä". Taitaa asetus olla edelleen voimassa.

Juna sahaa Vaasan torin ja Vaskiluodon eri kohteiden väliä. En tiedä oliko juna poikkeusreitillä Vaskiluotoon vievän sillan korjaustöiden takia. Reitti torilta kulki Kauppapuistikon ja Hietasaarenkadun kautta Sisäsatamaan (Kuntsin taidemuseon ja Hovioikeuden väliselle alueelle) ja sieltä edelleen Vaskiluodon satamaradan kupeessa kulkevalla kevyen liikenteen väylällä Vaskiluodon puolelle. Matkakokemus oli järkyttävä. Jok'ikinen töyssy tuntui sisuskaluissa ja pahin kohta oli Hietasaarenkadun mukulakiveys Rantakadun ja sataman välisellä korttelinmitalla. Piirka meinasi melkein puhua Norjaa, jos vain pönttö olisi ollut matkakaverina :mad: Elämäni toinen matkapahoinvointikohtaus. En taatusti aio matkata uudestaan tuollaisella kidutushärvelillä.
 
Takaisin
Ylös