Vuoden kuva - 2012

Liittynyt
4 Lokakuu 2009
Viestit
3,220
Tarkoituksena on siis valita kuvaajan mielestä hänen paras vuonna 2012 otettu kuvansa. Kuvia tulee olla vain yksi, ja myös valintaperustelut on hyvä kertoa. Päivämäärän ja teknisiä tietoja saa kertoa, jos haluaa.

Tässä oma valintani. Vuoden ensimmäinen lumipyrypäivä, Nobina Finland 714 linjan e28 päätepysäkillä Siikaniemessä. Valitsin kuvan hienon metsämaiseman sekä sommittelun takia. Kuvattu: 2.1.2012, 13:47.
 
Kauneushan on tietty katsojan silmässä, ja itsellänikin on tiedossa monta kuvaa joista on vaikea valita sitä yhtä parasta. Yksi hienoimmista on kuitenkin tämä kesäiltana iltakymmenen aikaan vielä valoisassa kelissä otettu kuva. Kuvauspaikka on hyvin valittu ja kuva tallentui tarkasti.

http://elias.1g.fi/kuvat/Elokuu+2012/IMG_2606.JPG
 
Omani on ehdottomasti tämä: http://zige94.1g.fi/kuvat/Junakuvat/Muut+junat/IMG_0846.JPG

Omasta mielestäni kaikkein paras kuva mitä ikinä olen ottanut. Kuvassa ollaan Seinäjoen asemalla talviajan vaihtumisimen aikana 27.10.-28.10.2012 välisenä yönä. Kuvassa harvinainen kolen yöpikajunan kohtaaminen. Vasemmalla juuri saapunut P274 Kemijärveltä, keskellä oma junani P270 Kolarista (itse tulin Oulusta) ja oikealla on juuri lähtenyt P273 Rovaniemelle. Selkeä sää ja kireä n. -15asteen pakkanen. Lumet taisi olla juuri vähän aikaa sitten satanut. Kuvassa oöevat junat siis seisoivat tunnin Seinäjoen asemalla.
 
Viimeksi muokattu:
Valitsin tämän kuvan, koska tämä kertoo minulle siitä, millainen junaliikenne on venäjällä (Kuva on tosin otettu helsingistä ja veturikin on ihan VR:n). Konduktöörien hauskat vaatteet ja tapana odottaa matkustajia vaunujen sisäänkäynnin edessä tarkastamassa liput ja viisumit. Ja P 31 (Tolstoi) on hienoin juna, joka tulee nähtyä Helsingin Päärautatieasemalla päivittäin liikenteessä.
http://tcmphotos.kuvat.fi/kuvat/Transportation/Trains/Finland/International+Traffic/IMG_3527.JPG
Myös pikselit tekevät kuvasta, että sen huomaisi olevan vanhaa aikaa, mutta sitten taas ihan nykyaikaa. :D
 
Itse osallistun tällä Elielinaukiolla 4.10.2012 klo 14:26 napatulla kuvalla.
Mielestäni siinä on omanlaisensa tunnelma; kesä on vaihtumassa syksyyn - ellei jo vaihtunut. Westendin Linja sekä kuntavaalit 2012 ovat molemmat poissa, ihmiset vilistävät ympäriinsä vaikka ruuhka-aika ei ole vielä edes alkanut, tausta on tyypillistä Helsinkiä. Kuva voisi myös esittää joukkoliikenteen moninaisuutta, vieressä on rautatieasema; edessä bussi, metroasema sekä ratikka.
 
Takaisin
Ylös