YTV:n ja HKL:n joululiikenne 2007 ja vuodenvaihde 2007/08

Liittynyt
4 Heinäkuu 2005
Viestit
1,069
YTV-alueen joulun 2007 ja uudenvuoden 2007/2008 poikkeusliikenneaikataulut ovat nyt nähtävillä
YTV sanoi:
Bussiliikenne jouluna ja uutena vuotena
Jouluaattona 24.12. seutuliikenteen sekä Espoon, Vantaan ja Keravan bussit kulkevat lauantaiaikataulujen mukaan. Liikenne päättyy noin klo 14.00.

Lisäliikennettä hautausmaille jouluaattona
Honkanummen hautausmaalle pääsee Rautatientorilta laiturista 10 linjoilla 732 ja 732B. Vantaan linja 99 ajaa Honkanummen ja Ruskeasannan hautausmaille. Kellonummen hautausmaalle pääsee Espoontorilta linjalla 86H ja Leppävaarasta linjalla 96H.

Joulupäivänä 25.12. ajetaan vain osaa linjoista ja tavallista harvemmalla vuorovälillä. Seutulinjoista liikennöivät linjat 109T, 132, 147NT, 195, 248, 270N, 280(U), 363A, 510B, 550, 615N ja 741 sekä Espoon sisäisistä linjat 12, 14 ja 42. Myös lähijunien liikenne on tavallista sunnuntaita harvempaa.

Tapaninpäivänä 26.12. ajetaan sunnuntaiaikataulujen mukaan.

Joulun erikoisaikataulut:
Espoon suunnan bussit (pdf, 179 kt)
Vantaan ja Keravan suunnan bussit (pdf, 565 kt)

Uudenvuodenaattona 31.12. bussit kulkevat perjantaiaikataulujen mukaan. Sekä bussien että lähijunien yöliikenne jatkuu tavanomaista viikonloppua myöhempään ja liikenteessä on lisälähtöjä.

Kampin bussiterminaali suljetaan uudenvuodenaaton ja -päivän välisenä yönä klo 2.30, minkä jälkeen bussit Espooseen lähtevät Runeberginkadulta.

Uudenvuodenpäivänä 1.1. ajetaan sunnuntaiaikataulujen mukaan.

Uudenvuoden erikoisaikataulut:
Espoon suunnan bussit (pdf, 142 kt)
Vantaan ja Keravan suunnan bussit (pdf, 143 kt)
HKL:n aikataulua ei vielä ole nähtävissä. Lisäksi VR on julkistanut joulun lähiliikenneaikataulun netissä
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
HKL:n aikataulua ei vielä ole nähtävissä.

HKL:n tiedot löytyvät mm. talven aikataulukirjasta. Sinänsä siinä ei ole mitään uutta: jouluaattona on lauantailiikenne noin kello 16 asti ja lisäksi linjat 55X ja 70X ajavat hautausmaille. Joulupäivänä alkaa sunnuntailiikenne n. kello 11. Uudenvuodenaattona vuonna ajetaan normaaliaikatauluilla (erillisiä perjantaiaikatauluja noudattavat ratikkalinjat tosin ajavat niiden mukaan), mutta yöllä liikennöivillä bussilinjoilla on vara-autoja.
 
Aika paljon lisäystä viime vuoden joulupäivään. Viime vuonna esimerkiksi muistaakseni Leppävaaran suunnassa ei kulkenut kuin 270N tunnin vuorovälillä. En oikein ymmärrä, että miksi tuo 550 liikku niin paljon paremmin kuin muut. Onko sille todella tarvetta, vai onko se vain ytv:n "lippulaivana"..?
 
En oikein ymmärrä, että miksi tuo 550 liikku niin paljon paremmin kuin muut. Onko sille todella tarvetta, vai onko se vain ytv:n "lippulaivana"..?
Sehän vastaa osittain myös Helsingin sisäisistä poikittaisyhteyksistä ja on vain hyvä, että myös joulupäivänä on toimivaa joukkoliikennettä.
 
En oikein ymmärrä, että miksi tuo 550 liikku niin paljon paremmin kuin muut. Onko sille todella tarvetta, vai onko se vain ytv:n "lippulaivana"..?

Viime vuoden joulupäivänä ajoin 550:aa kahdeksan tuntia ja heti iltapäivällä alkoi riittää matkustajia runsaammin. Asiakkaat ihmettelivät tuolloin, että miksi linjalta puuttui vuoroja välistä. He olettivat, että 550 kulkee sunnuntaiaikataulun mukaisesti kuten muukin Helsingin sisäinen joukkoliikenne.
 
Linjalla U280 näkyy olevan vain kaksi erikoisvuoroa suuntaansa. Helsingistä Veikkolan kautta Nummelaan ja edelleen Lohjanharjun sekä Lohjan kautta Virkkalaan. Toiseen suuntaan tullaan Virkkalanrististä, mutta kolmeen kertaan.
 
Omasta puolestani haluaisin sanoa kiitokset kaikille niille linja-autonkuljettajille, jotka tänään jouluaattona ovat palvelleet meitä matkustajia jälleen kerran erinomaisesti.

Hyvää joulua teille ja kaikille muillekin!
 
Omasta puolestani haluaisin sanoa kiitokset kaikille niille linja-autonkuljettajille, jotka tänään jouluaattona ovat palvelleet meitä matkustajia jälleen kerran erinomaisesti.

Hyvää joulua teille ja kaikille muillekin!

Yhdyn samaan. Enpä olisi taas tänään ilman sitä 23N:nnän kuskeja, jotka mut sinne Selloo edestakas ajoivat. :) Sitten jo valmiiksi kiitokset niille, jotka jälleen huomenna tulevat ajamaan, että me kaduntallaajat pääsemme liikkumaan taas.
 
Takaisin
Ylös