YTV: Tavoitelinjastosuunnitelma 2030

Liittynyt
22 Lokakuu 2008
Viestit
114
Toivottavasti tämä on oikea osio tälle viestille. Tuolla YTV-paikallisliikennepuolella oli vähän toisentyyppisiä viestejä, joten yritän tätä tänne.

Sain nimittäin käsiini YTV:n tavoitelinjastosuunnitelman vuodelle 2030. Kovasti siinä näyttäisi olevan kaikkea hyvää, jokeri1 on jo raiteilla, jokeri2 vähintään bussiversiona ja kehärata rakennettuna ja vaikka mitä kivaa.

Millaisella silmällä teidän mielestänne tällaista julkaisua tulisi lähestyä, onko se vain toiveiden tynnyri vai voiko siihen suhtautua vakavasti otettavana tahtotilan ilmaisuna?
 
No jos vuodesta 2030 puhutaan, niin kyllähän nuo on varmaan jo toteutuneet, mutta liian myöhään kaikki tulee.

Ensimmäisenä valmistuu metro, 2013-2014. Vanavedessä tulee kehärata, 2014 alussa. Samassa syssyssä valmistunee Laajasalon ratikka, Jätkän ratikka ja ehkä jokin muu pienempi ratikkahanke, Ilmalan rata ysiratikalle tms.

Sanoisin, että tässä on maksimi, mitä voi odottaa 2015 asti. Sen lisäksi seuraavan valtuustokauden aikana on tehtävä päätökset pisarasta, Töölön metrosta ja luonnollisesti kaupunkien yhdistämisestä. Vantaan tilanne on jo niin huolestuttava, että Vantaa suorastaan kaatuu Helsingin syliin. Se luo aika nopealla aikavälillä paineita Espoolle.

2020 uskoisin metron olevan valmis Maunulaan, ehkä jopa lentoasemallekin. Oma veikkaukseni on, että länsimetroprojektin edetessä päätetäänkin tehdä se suoraan Kivenlahteen, mikä olisi todella viisasta.
 
Takaisin
Ylös