Sivu 3 / 8 EnsimmäinenEnsimmäinen 1234567 ... ViimeisinViimeisin
Näytetään tulokset 31-45/110

Viestiketju: Raide-Jokerin nopeuttaminen

 1. #31

  Liittynyt
  04.11.2008
  Sijainti
  Helsinki, Vallila
  Viestejä
  421

  oletus Vs: Raide-Jokerin nopeuttaminen

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Antero Alku Näytä viesti
  Niistä muutaman minuutin eroista sanon, että vaikka autoliikenteen matka-aikalaskentamentelmällä voidaan kaivaa suuria summia, se ei ole oikeata rahaa. Työmatka-ajat eivät muuta kenenkään työaikoja, paitsi silloin kun luotettavuus pettää. Eikä kenenkään elämä muutu miksikään siitä, lähteekö pari minuuttia aikaisemmin tai myöhemmin kotoa. Mutta siitä muuttuu, jos aikatauluja ei kyetä noudattamaan ja on otettava tavaksi lähteä varoiksi vaikka 30 min. aikaisemmin.
  Tämä on kyllä hyvä huomio. Innostuin vähän liikaa taas leikkimään numeroilla, kun olin noita muuhun käyttöön juuri kaivellut. Luotettavuus on tärkeämpää kuin nopeus (ellei se ole todella hidas), koska ennen kaikkea luotettavuudesta riippuu, voiko elämänsä rakentaa joukkoliikenteen varaan vai ei.

  ---------- Viesti lisätty kello 12:51 ---------- Edellinen viesti oli kirjoitettu kello 12:36 ----------

  Lainaus Alunperin kirjoittanut R.Silfverberg Näytä viesti
  Työmatkat pk-seudulla ovat pidentyneet ensisijaisesti siksi että väkiluku on kasvanut, ja kasvaa edelleen. Kaikki eivät mahdu asumaan ja käymään töissä Helsingin kantakaupunkiin tai kehäykkösen sisäpuolelle.
  Kyllä mahtuisivat. Kehä ykkösen sisällä on noin 100 neliökilometriä maata. Alppiharjun tiheydellä 135 asukasta hehtaarilla tälle alueelle mahtuisi 1 350 000 ihmistä, eli aika tarkkaan helsingin seudun väestö. Ja Alppiharjuun mahtuu mm. yksi iso puisto ja Linnanmäki, se ei ole mikään umpeen rakennettu getto.

  Toki väkimäärä lisääntyy, ja asumisväljyyden kasvukin on ymmärrettävää, mutta suurin syy hajautumiseen ovat poliittiset päätökset. On varta vasten rakennettu hajakaupunkia, eikä laajennettu kantakaupunkia. Yksittäiset asukkaat ovat tähän tietenkin syyttömiä, jossainhan kaikkien pitää asua, ja kun lähelle ei rakenneta, niin sitten pitää muuttaa kauas.

  Käytännössä enn nyt tietenkään ehdota, että kaikki asutetaan noin vaan Kehä ykkösen sisäpuolelle. Mutta rakentamisen painopisteen pitäisi kyllä olla tihentämisessä, ei hajauttamisessa. Eli vaikka 70% seudun uudesta rakentamisesta kehä ykkösen sisäpuolelle, 20% kehien välille ja 10% sopiviin paikkoihin kehien ulkopuolelle. Numerot vetäisty hatusta esimerkeiksi.

 2. #32

  Liittynyt
  14.07.2005
  Sijainti
  koti: Espoo/työ: Helsinki
  Viestejä
  5879

  oletus Vs: Raide-Jokerin nopeuttaminen

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Antero Alku Näytä viesti
  ...ja samaan aikaan väestötiheys on laskenut. Mutta asumisväljyys on edelleen heikko, eikä asuinalueiden aluetehokkuus ole laskenut kuten keskimääräinen väestötiheys. Suomeksi sanottuna tiivistä kerrostaloasumista on sijoitettu hujan hajan metsälähiöiksi ilman, että elinolosuhteissa on saatu kovinkaan kummallista parantumista kaupunkiasumiseen nähden. Monissa asioissa on menty huonompaan suuntaa, kuten palveluiden saatavuudessa ja kuluttajalle liikenteestä aiheutuvissa kustannuksissa.

  Ihan esimerkkeinä, miksi pitää rakentaa lähelle Helsingin keskustaa töissä käyville ihmisille asuntoja Histaan, Marja-Vantaalle, Mäntsälään tai Östersundomiin, kun paljon lähempänä on rakennuskelpoista maata vaikka kuinka? Rakennetaan kauas vasta sitten, kun rakennetun kaupungin reuna on siirtynyt kauas.
  Tottakai pitää tiivistää mutta se tulee kestämään kauan ennenkuin kehäykkösen sisäpuoli tulee muistuttamaan Kööpenhaminan tai Wienin kehäteiden sisäpuolta.

  Se on ikuisuuskysymys, että miksi Helsingissä ja Suomessa pitää rakentaa näin väljästi kun muualla maailmassa rakennetaan kunnollisia kaupunkeja? Arvioisisin että syynä ovat suomalaiset itse ja heidän prioriteettinsa, että halutaan asua luonnon lähellä ja etäällä naapureista. Jos viheralueisiin kosketaan niin saa vastaansa kansalaisliikkeitä. Ja muita käytännön syinä ovat esteenä tiiviimmälle rakentamiselle maanomistusolosuhteet ja tiukat rakennusmääräykset. Viikonloppuna oli Hesarissa juttua miten rakennusmaata saataisiin lisää muuttamalla kaupungista ulos johtavat moottoritiet ns kaupunkibulevardeiksi niin että niiden varrelle voitaisiin rakentaa tiivistä kaupunkia ja saada niitä pitkin kulkemaan pikaraitiotiekin. Idea on sinänsä mainio ja kannatan sitä mutta miksi täytyy moottoritiet rakentaa uudestaan kun voitaisiin moottoritien reunat jo nyt rakentaa täyteen. Mutta ne rakennusmääräykset ne rakennusmääräykset tekevät sen mahdottomaksi.

  t. Rainer

 3. #33

  Liittynyt
  31.01.2006
  Viestejä
  2686

  oletus Vs: Raide-Jokerin nopeuttaminen

  Lainaus Alunperin kirjoittanut R.Silfverberg Näytä viesti
  Viikonloppuna oli Hesarissa juttua miten rakennusmaata saataisiin lisää muuttamalla kaupungista ulos johtavat moottoritiet ns kaupunkibulevardeiksi niin että niiden varrelle voitaisiin rakentaa tiivistä kaupunkia ja saada niitä pitkin kulkemaan pikaraitiotiekin. Idea on sinänsä mainio ja kannatan sitä mutta miksi täytyy moottoritiet rakentaa uudestaan kun voitaisiin moottoritien reunat jo nyt rakentaa täyteen. Mutta ne rakennusmääräykset ne rakennusmääräykset tekevät sen mahdottomaksi.
  No ei niitä nyt tarvitse varsinaisesti uusiksi rakentaa, paitsi liittymät pienemmiksi. Eli siihen keskelle viherkaistalle kiskot, pientareiden tilalle jalkakäytävät. Rakennusmääräysten kannalta ongelma on melu, siitä pääsee alentamalla nopeuksia. Käytännössä kuvittelisin että ihan kadunreunassa on toimistotalo ja sitten asuintalo seuraavassa rivissä. Tai vaikka niin että noiden väli on katettu jalankulkukatu.

 4. #34

  Liittynyt
  26.09.2006
  Sijainti
  Helsinki, Punavuori
  Viestejä
  3808

  oletus Vs: Raide-Jokerin nopeuttaminen

  Lainaus Alunperin kirjoittanut R.Silfverberg Näytä viesti
  Se on ikuisuuskysymys, että miksi Helsingissä ja Suomessa pitää rakentaa näin väljästi kun muualla maailmassa rakennetaan kunnollisia kaupunkeja? Arvioisisin että syynä ovat suomalaiset itse ja heidän prioriteettinsa, että halutaan asua luonnon lähellä ja etäällä naapureista. Jos viheralueisiin kosketaan niin saa vastaansa kansalaisliikkeitä
  Kannattaa huomioida, että osa Helsingin ja pääkaupunkiseudun väljyydestä on tilastoharhaa. Helsingissä on poikkeuksellisen paljon saaria ja joutomaata, jotka vaikuttavat tilastoissa. Esimerkiksi Santahamina on sotilaskäytössä.

  Yksi tapa tiivistää kaupunkia olisi antaa vanhoille tonteilla lisää rakennusoikeutta ja lupa korottaa rakennuksia. Kun hyvällä paikalla on riittävästi käyttämätöntä rakennusoikeutta, puskutraktorit löytävät usein perille.

  Toki haisevien rapakoiden ottaminen asuntokäyttöön ja laajamittaiset merentäytöt ja -kuivaamiset olisivat paras tapa tiivistää kaupunkia, mutta tuolle ei taida nyt olla poliittista kannatusta. Toki monessa vanhemmassa kaupungissa Vanhankaupunginlahden ja Laajalahden tapaiset mutalammikot on täytetty ja kuivattu aikoja sitten. Helsingissä siivekkäät ovat näköjään tärkeämpiä kuin asunnot.

 5. #35
  sm3
  sm3 ei ole kirjautuneena
  Suljettu tunnus
  Liittynyt
  16.06.2010
  Viestejä
  1344

  oletus Vs: Raide-Jokerin nopeuttaminen

  Tuosta hajalleen rakentamisesta. On todella kurja matkustaa lähes Helsingin toiseen päähän yli 20 minuutin matka jotta pääsee lännen suuntaan menevään kaukobussiin.

  Nuo matkat paikasta toiseen ovat varsin pitkät, eikä välillä ole paljoaa muuta kuin metsää ja omakotitalo alueita. Näin yksinkertaistaen.

  Jos Itiksestä kävelee vaikkapa Vuosaareen tai Kontulasta Itikseen tai Itiksestä Myllypuroon, niin huomaa että matkan varrella on suurilta osin vain metsää ja omakotitaloja. Kaikki keskukset posteineen ja kauppoineen on rakennettu kuin olisi paikka päätetty tikkaa heittämällä.

  Roihuvuoressa lähin posti tai iso kauppa on Herttoniemessä tai Itäkeskuksessa. Sillä välillä ei ole postia ja vain muutama pikku (ruoka)kauppa.

  Varsinkin itä-helsingissä on kaikki rakennettu metroasemien läheisyyteen ja sillä välillä on sitten jopa reilusti väljempää asumista ilman palveluja.

  Keskustaa olisi pitänyt laajentaa suoraan, eikä heitellä tikkaa kartalle.

  Nämä väiteet perustuvat omiin ajatuksiin, enkä näitä kirjoittaessa käyttänyt lähteitä. Toivottavasti ne silti kelpaavat.

 6. #36

  Liittynyt
  07.08.2009
  Viestejä
  2285

  oletus Vs: Raide-Jokerin nopeuttaminen

  Lainaus Alunperin kirjoittanut sm3 Näytä viesti
  Varsinkin itä-helsingissä on kaikki rakennettu metroasemien läheisyyteen ja sillä välillä on sitten jopa reilusti väljempää asumista ilman palveluja.
  Jos näin olisi, rakenne olisikin suht toimiva. Todellisuudessahan on ensin tehty lähiöitä jonnekin ja sitten metro Itäväylän viereen ja nyt yritetään kursia tuosta kokoon jotain.

  Lainaus Alunperin kirjoittanut sm3 Näytä viesti
  Keskustaa olisi pitänyt laajentaa suoraan, eikä heitellä tikkaa kartalle.
  Tästä on tietty kirjoitettu eräitä hyllymetrejä kirjallisuuttakin, foorumipostailusta puhumattakaan. Korttelikaupunki miellettiin toisen maailmansodan jälkeisinä aikoina ahtaaksi, meluisaksi, saasteiseksi ja vaaralliseksi paikaksi. Uudessa uljaassa maailmassa lasten piti kasvaa aurinkoisissa lähiöissä, joissa tilavia asuntoja, nurmikenttiä ja raikasta ilmaa piisasi, eikä pienteollisuutta, ruuhkaliikennettä, epäilyttäviä kadun kulkijoita sun muuta kamalaa ollut. Tämmöisiin paikkoihin tietysti liikuttiin henkilöautolla, ainakin heti kun siihen oli varaa. Ajattelumalli ei kovin helposti käänny ja uutta umpikortteliahan suomalainen systeemi ei oikein vieläkään pysty itsestään pusertamaan muuten kuin poikkeustapauksissa.

 7. #37
  sm3
  sm3 ei ole kirjautuneena
  Suljettu tunnus
  Liittynyt
  16.06.2010
  Viestejä
  1344

  oletus Vs: Raide-Jokerin nopeuttaminen

  Lainaus Alunperin kirjoittanut hmikko Näytä viesti
  Jos näin olisi, rakenne olisikin suht toimiva. Todellisuudessahan on ensin tehty lähiöitä jonnekin ja sitten metro Itäväylän viereen ja nyt yritetään kursia tuosta kokoon jotain.  Tästä on tietty kirjoitettu eräitä hyllymetrejä kirjallisuuttakin, foorumipostailusta puhumattakaan. Korttelikaupunki miellettiin toisen maailmansodan jälkeisinä aikoina ahtaaksi, meluisaksi, saasteiseksi ja vaaralliseksi paikaksi. Uudessa uljaassa maailmassa lasten piti kasvaa aurinkoisissa lähiöissä, joissa tilavia asuntoja, nurmikenttiä ja raikasta ilmaa piisasi, eikä pienteollisuutta, ruuhkaliikennettä, epäilyttäviä kadun kulkijoita sun muuta kamalaa ollut. Tämmöisiin paikkoihin tietysti liikuttiin henkilöautolla, ainakin heti kun siihen oli varaa. Ajattelumalli ei kovin helposti käänny ja uutta umpikortteliahan suomalainen systeemi ei oikein vieläkään pysty itsestään pusertamaan muuten kuin poikkeustapauksissa.
  Joo no, minun on vaikea saada selvää siitä mitä on missäkin yritetty, yhtä sekasotkua.

  Tuo ajatus aurinkoisesta lähiöstä ei ainakaan minusta ole toteutunut, ehkä joskus oli, muttei enää. Turvallisuuden tunteen osalta ainakaan, eikä aurinkokaan paista elementtitalojen läpi.

 8. #38

  Liittynyt
  07.08.2009
  Viestejä
  2285

  oletus Vs: Raide-Jokerin nopeuttaminen

  Lainaus Alunperin kirjoittanut sm3 Näytä viesti
  Tuo ajatus aurinkoisesta lähiöstä ei ainakaan minusta ole toteutunut, ehkä joskus oli, muttei enää. Turvallisuuden tunteen osalta ainakaan, eikä aurinkokaan paista elementtitalojen läpi.
  Juu, siis tuo ideaali oli tietysti meilkein yleismaailmallinen modernistisessa kaupunkisuunnittelussa, asia erikseen oli sitten suomalaisen poliittisin kytköksin varustetun rakennusliikkeen toteutus aiheesta. Tietty jotain Tapiolaa kuljettiin ihailemassa kaukaa ja laajalti.

 9. #39

  Liittynyt
  31.01.2006
  Viestejä
  2686

  oletus Vs: Raide-Jokerin nopeuttaminen

  Lainaus Alunperin kirjoittanut hmikko Näytä viesti
  Tästä on tietty kirjoitettu eräitä hyllymetrejä kirjallisuuttakin, foorumipostailusta puhumattakaan. Korttelikaupunki miellettiin toisen maailmansodan jälkeisinä aikoina ahtaaksi, meluisaksi, saasteiseksi ja vaaralliseksi paikaksi. Uudessa uljaassa maailmassa lasten piti kasvaa aurinkoisissa lähiöissä, joissa tilavia asuntoja, nurmikenttiä ja raikasta ilmaa piisasi, eikä pienteollisuutta, ruuhkaliikennettä, epäilyttäviä kadun kulkijoita sun muuta kamalaa ollut. Tämmöisiin paikkoihin tietysti liikuttiin henkilöautolla, ainakin heti kun siihen oli varaa. Ajattelumalli ei kovin helposti käänny ja uutta umpikortteliahan suomalainen systeemi ei oikein vieläkään pysty itsestään pusertamaan muuten kuin poikkeustapauksissa.
  Minusta tuon voisi tiivistää niin että kaupunki tai lyhyesti elämä on häiriötekijä joka ei kuuluu asuinalueelle. Sitä saatin mitä haettiin, ja nyt valitetaan että ne lähiöt on epäviihtyisiä ja turvattomia kun ne on niin kuolleita.

  Minusta se ajatuksenkulku että ratkaisu kaupungin ongelmiin on jakaa se kylänkokoisiin yksikköhin elää ja voi hyvin, toteutustavat vaan vähän muuttuu. Joku Jätkäsaarikin on tehokkaasti eristetty kaikista muista kaupunginosista ikäänkuin se olisi joku autonominen yksikkö. Ratkaisu on tietenkin se että ymmärretään ettei kaupunki ole ongelma ja esteitä tulee välttää.

 10. #40

  Liittynyt
  23.06.2009
  Sijainti
  Espoo, Leppävaara & Tapiola
  Viestejä
  5

  oletus Vs: Raide-Jokerin nopeuttaminen

  Lainaus Alunperin kirjoittanut sehta Näytä viesti
  Raide-Jokerin alustavassa yleissuunnitelmassa arvioidaan Pirkkola, Perkkaa ja Turvesuo pysäkeiksi joilla olisi vähiten nousuja. Parasta on tietysti minimoida ne pysähdykset, jotka eivät tapahdu pysäkeillä, mutta voisiko jonkun/jotkut näistä kolmesta yhdistää toiseen pysäkkiin tai poistaa kokonaan?
  Pirkkolasta en osaa sanoa mitään, mutta ainakin Turvesuolle ja Perkkaalle ollaan rakentamassa paljon asuntoja juuri mm. jokeripysäkin vuoksi.

 11. #41

  Liittynyt
  24.08.2010
  Viestejä
  78

  oletus Vs: Raide-Jokerin nopeuttaminen

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Teemu Lahtinen Näytä viesti
  Pirkkolasta en osaa sanoa mitään, mutta ainakin Turvesuolle ja Perkkaalle ollaan rakentamassa paljon asuntoja juuri mm. jokeripysäkin vuoksi.
  Olin vähän ajatellut Pirjontien ja Pirkkolan yhdistämistä, mutta kun lauantaina matkustin Jokerilla tuosta ohi tulin huomanneeksi, että Pirjontien pysäkki on myös sairaalan pysäkki. Ei sitä todellakaan kannata siirtää kauemmaksi sairaalalta. En muutenkaan ole enää vakuuttunut siitä, että Raide-Jokeria tarvitsee nopeuttaa.

  Kun Raide-Jokeri saadaan ja se kulkee keskinopeudella 25 km/h, riittää se muutenkin vakuuttamaan, että myös keskustan raitiovaunujen esikaupunkiosuudet saadaan nopeiksi ja niitä voidaan jatkaa Raide-Jokerille asti.

 12. #42
  Knightrider avatar
  Liittynyt
  07.03.2009
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  1435

  oletus Vs: Raide-Jokerin nopeuttaminen

  Jos raide-jokerille riittää 25 km/h keskinopeus, miksi se tarvitsee oman väylän mm. välille Itäkeskus-Oulunkylä? Nykyiset bussit voivat ajaa väliä ruuhka-aikanakin kyseistä väylää vailla jonottelua.

  Pitäisikö Jokerista tehdä kaksi versiota? Bussi-Jokerit pysähtyisivät kaikilla pysäkeillä ja Raide-Jokeri vain tärkeimmillä. Bussi-Jokeri-550 voisi ajaa nykyistä reittiä, paitsi että Itäkeskuksesta menisi reittiä:
  Pysäkin nimi__________Katu
  Kajaaninlinnantie 5_____Kajaaninlinnantie
  Itäkeskuksen lukio_____Kajaaninlinnantie
  Myllyväenpolku________Myllyväenkatu
  Myllykylä_____________Mamsellimyllynkatu
  Kolsintie_____________Ratasmyllyntie
  Myllärintie 4__________Myllärintie
  Latokartano__________Viikintie
  (nykyinen reitti)
  Raide-Jokeri kulkisi suunniteltua reittiä, ja pysähtyisi Helsingissä vain seuraavilla pysäkeillä:
  Itäkeskus, Roihupelto, Latokartano, Viikin tiedepuisto, Viikinmäki, Oulunkylän asema, Käskynhaltijantie, Maunula, Pirjontie, Hämeenlinnanväylä, Ilkantie, Huopalahden asema, Takomotie, Pajamäki.

  Näin Raide-Jokeri nopeutuisi ilman lisäinvestointeja (Raide-Jokeriin) sekä mm. Otaniemen, Kehä I:n, Turuntien ja Westendinaseman osuudet jäisivät käyttöön ja Myllypuron joukkoliikennepalvelut paranisivat. Linja 92 jäisi myöskin aika tarpeettomaksi, kun metro, h54/b+519/520 ja Jouko-linjojakin siellä jo on ja Jokerilinjalla pääsisi länsiosiin. Lisäksi Jokeri-linjan valitsisi yhä useampi, kun raitiovaunu vie nopeasti ja bussi lähelle. Matkustaja itse voi päättää, kumpi on tärkeämpää. Tai voi vaihtaa bussista ratikkaan.

 13. #43
  Tunnistettu jäsen 339-DF avatar
  Liittynyt
  08.08.2005
  Viestejä
  7604

  oletus Vs: Raide-Jokerin nopeuttaminen

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Knightrider Näytä viesti
  Jos raide-jokerille riittää 25 km/h keskinopeus, miksi se tarvitsee oman väylän mm. välille Itäkeskus-Oulunkylä? Nykyiset bussit voivat ajaa väliä ruuhka-aikanakin kyseistä väylää vailla jonottelua.
  Oma väylä ei ole vain nopeuskysymys, se on myös luotettavuuskysymys. Omalla väylällä liikenne pystytään hoitamaan säännöllisemmin ja luotettavammin, kun muun liikenteen häiriöt ja epävarmuustekijät eivät samalla tavalla heijastu jokeriin.
  "Puolet asunnosta on oltava kylpyhuonetta siltä varalta, että sinne tulee joskus joku invalidi suihkuun."
  – Minna Lindgren: Kuolema Ehtoolehdossa

 14. #44
  Tunnistettu jäsen
  Liittynyt
  28.06.2005
  Sijainti
  Helsinki
  Viestejä
  7552

  oletus Vs: Raide-Jokerin nopeuttaminen

  Lainaus Alunperin kirjoittanut 339-DF Näytä viesti
  Oma väylä ei ole vain nopeuskysymys, se on myös luotettavuuskysymys. Omalla väylällä liikenne pystytään hoitamaan säännöllisemmin ja luotettavammin, kun muun liikenteen häiriöt ja epävarmuustekijät eivät samalla tavalla heijastu jokeriin.
  Ja voin jatkaa tähän vielä, että 550 ei kulje ruuhkien haittaamatta väliä Itäkeskus–Oulunkylä. Viikin suora on ruuhka-aikoina jatkuvaa autojonoa, jota rytmittävät Tilanhoitajankaaren liikennevalot. Ja kun kerran tällä osuudella on tilaa tehdä erillinen rata, miksi ihmeessä tehdä rata kalliimmalla ja kalliisti ylläpidettäväksi katuradaksi.

  Muuten voi todeta, että Raidejokerille laskettu ajoaika on todellakin varman päälle. 15 sekunnin pysäkkiajoilla ajoaika vastaa 33 km/h nopeutta pysäkkien välillä. Jos pysäkkien välillä ajettaisiinkin 50 km/h, linjanopeus olisi 31 km/h ja sivun ajoajasta lähtisi pois 11 minuuttia. Suurin merkitys tällä asialla on liikennöintikustannuksiin, ei niinkään matkustajien palveluun. Sillä jos keskimääräinen matka on 1/3 reitin pituudesta, matkustajat eivät säästä 11 minuuttia vaan alle 4 minuuttia. Toki aikaahan sekin on.

  Antero

 15. #45

  Liittynyt
  31.01.2006
  Viestejä
  2686

  oletus Vs: Raide-Jokerin nopeuttaminen

  Lainaus Alunperin kirjoittanut Antero Alku Näytä viesti
  Ja voin jatkaa tähän vielä, että 550 ei kulje ruuhkien haittaamatta väliä Itäkeskus–Oulunkylä. Viikin suora on ruuhka-aikoina jatkuvaa autojonoa, jota rytmittävät Tilanhoitajankaaren liikennevalot. Ja kun kerran tällä osuudella on tilaa tehdä erillinen rata, miksi ihmeessä tehdä rata kalliimmalla ja kalliisti ylläpidettäväksi katuradaksi.

  Muuten voi todeta, että Raidejokerille laskettu ajoaika on todellakin varman päälle. 15 sekunnin pysäkkiajoilla ajoaika vastaa 33 km/h nopeutta pysäkkien välillä. Jos pysäkkien välillä ajettaisiinkin 50 km/h, linjanopeus olisi 31 km/h ja sivun ajoajasta lähtisi pois 11 minuuttia. Suurin merkitys tällä asialla on liikennöintikustannuksiin, ei niinkään matkustajien palveluun. Sillä jos keskimääräinen matka on 1/3 reitin pituudesta, matkustajat eivät säästä 11 minuuttia vaan alle 4 minuuttia. Toki aikaahan sekin on.
  Nykyisen Bussi-Jokerin keksimääräinen matkapituus on 7,5km, tuolla laskien 25 ja 33 km/h matka-aikaero on peräti neljä ja puoli minuuttia.

  Ylipäänsä pitäisi päättää että ollaanko tekemässä pikajunaa vai pikaratikkaa. Kyllä Jokerille saa nopeutta niin että muuttaa reittiä ja karsii pysäkkejä. Tulee mieleen esim. Express-Jokeri joka jatkaisi Oulunkylästä ensin pääradan viertä (80km/h) ja sitten Metsälän läpi Rantaradan varteen, tai vähän vähemmän raskaalisti ja halvemmalla ajaisi reittiä Mäkitorpantie - Metsäläntie - puiston läpi Eliel Saarisen tielle. Tai sitten osa vuoroista voi ohittaa pysäkit Itäkeskus - Viikki välillä. Tms. Joku tuollainen voisi olla ihan järkeväkin yhteys, mutta se on minusta eri hanke.

  Ne mihin minusta kannattaisi sen sijaan panostaa (idästä länteen):
  - Varikkotie - Viilarintie eritasossa
  - Viikintie - Viilarintie risteys samoin eritasossa
  - Lahdenväylän sillan sijaan ihan oikea asema Lahdenväylän päälle ja sen ympärille kauppakeskus, ja muutakin tilaa. Tämä kaupunkirakenteellista syistä, tuo on se paikka missä pitäisi olla Pihlajiston, Pihlajamäen ja Viikin yhteinen keskusta. Samaan aikaan myös korkealaatuiset bussipysäkit vaihtoja varten. Vrt. suunniteltu Kivistön kauppakeskus Hämeenlinnanväylän päällä Kehäradan yhteydessä.
  - Oulunkylässä en näe mitään syytä miksi Pääradan ja Jokerin välillä pitäisi olla jalkakäytävä, eli painaa sen radan ihan junarataan kiinni. Samoin Maaherrantien ja Oulukyläntien liittymän voisi rakentaa uusiksi jolloin siihen mahtuisi talo tai kaksi. Samoin saattaisi olla järkevää tehdä ihan uusi alikulku, raiteet ja yhteys junalaitureille sieltä, lyhentäisi kävelymatkoja.
  - Haagan liikenneympyrä on hankala, mutta lähestyisin sitä kyllä niin päin että mitä sille Vihdintielle voi tehdä eikä niin että mitä Jokerille pitäisi tehdä.

  Espoon puolesta en sano mitään kun en siitä mitään ymmärrä.

Vastaavia viestiketjuja

 1. Helsingin raitioliikenteen nopeuttaminen
  kirjoittanut Mikko Laaksonen foorumissa Raitiovaunut
  Vastauksia: 857
  Viimeisin viesti: 24.05.2021, 10:03
 2. Mannerheimintien liikenteen nopeuttaminen
  kirjoittanut kuukanko foorumissa Kehittämishankkeet
  Vastauksia: 493
  Viimeisin viesti: 11.10.2014, 14:08
 3. Jokerin raideleveys
  kirjoittanut hmikko foorumissa Raitiovaunut
  Vastauksia: 195
  Viimeisin viesti: 10.06.2012, 23:41
 4. Raide-Jokerin varikko
  kirjoittanut 339-DF foorumissa Kehittämishankkeet
  Vastauksia: 11
  Viimeisin viesti: 27.03.2008, 05:45
 5. Raide-Jokerin suunnittelu alkaa
  kirjoittanut kemkim foorumissa Kehittämishankkeet
  Vastauksia: 24
  Viimeisin viesti: 18.01.2006, 20:54

Tämän viestiketjun aihemerkinnät

Lähettämissäännöt

 • Et voi aloittaa uusia viestiketjuja
 • Et voi vastata viesteihin
 • Et voi lähettää liitetiedostoja
 • Et voi muokata viestejäsi
 •