Bussifriikin kuvia

Kuvat on ihan hyvin katseltavissa. Onhan niissä niitä puolikkaita autoja, mutta tarviiko joka auton
olla kuvassa pestynä ja pysäköitynä kuvausta varten ? Älä vaan lopeta kuvaamista nimittäin
totuus on, että kuvaamisen oppii vain kuvaamalla. Sanoo kuka tahansa mitä tahansa.
 
Täytyy nyt kerranki vähän kehua. ;) Ihan hyviä kuvia. Yhdessä kuvassa oli maininta että otettu VGA-kameralla. Hyvä, että se luki siinä. Eikun vaan siitä eteenpäin..
 
Vähäsen rakentavaa kritiikkiä:
tällaisia selvästi epäonnistuneita otoksia, joissa bussi ei kunnolla näy, ei välttämättä kannata julkaista. Valokuvauksessa kannattaa varautua hyvissä ajoin kuvaamaan kohde, nimittäin jos se on jo ehtinyt puoliksi kuvan ulkopuolelle, ei kuvasta ole paljoakaan iloa. Muut kuvat olivat ihan kohtalaisia, joskaan ei mitenkään erityisiä sommittelultaan tai dokumentääriseltä anniltaan. Esimerkkejä onnistuneesta sommittelusta bussikuvissa esim. täällä.

Kuten aikaisemmissa viesteissä on todettu, kuvaamisen oppii vain kuvaamalla. Ja kritiikkini onkin tarkoitettu opetuksellisessa mielessä ;) – ei siis missään nimessä aiheuttaakseni mielipahaa! Hyvä kun kuvaat, mutta julkaisussa kannattaa käyttää rankalla kädellä itsekritiikkiä: paremmat kehut saat, jos valtavan kuvakokoelman sijasta, jossa on muutama helmi ja loput massaa julkaisetkin aluksi pelkästään ne helmet, ja sitten ajan kanssa ne tavallisemmat kuvat, kun niissä on ajan tuomaa patinaa. Esimerkiksi vaunut.orgissa on julkaistu paljon sellaisia rautatieaiheisia kuvia, jotka kuvaushetkellä olivat jopa epäonnistuneita otoksia, mutta tänä päivänä harvinaista herkkua ja harrastajien "hiivatisoinnin" aihe. Näiden samojen kuvaajien "parhaat" kuvat kun on julkaistu jo aikaa siten, mutta kenkälaatikosta jotenkin löytyy kaikkea ihmeellistä...
 
Esimerkiksi vaunut.orgissa on julkaistu paljon sellaisia rautatieaiheisia kuvia, jotka kuvaushetkellä olivat jopa epäonnistuneita otoksia, mutta tänä päivänä harvinaista herkkua ja harrastajien "hiivatisoinnin" aihe. Näiden samojen kuvaajien "parhaat" kuvat kun on julkaistu jo aikaa siten, mutta kenkälaatikosta jotenkin löytyy kaikkea ihmeellistä...

Täytynee myöntää että kamerakännykkä ei ole mikään kamera. Olen samaa mieltä ylläolevan kanssa, että "bussikuva, jossa bussi ei näy ei kannata välttämättä julkaista". Mutta äläpä ota yhtään itseesi, vaan jatka kuvaamista, mutta älä niitä kaikista huonompia kuitenkaan julkaise. Ei kukaan ole kigurgi syntyessään, eikä myöskään huippukuvaaja.

Niin.. Vorgissahan on "vanhoja kuvia" jotka kuvausaikaan olisivat joutaneet roskikseen, mutta nykyisin ovat jo "miljoonan taalan arvoisia".
 
Bussifriikki, kun varasstoit kuvia, laita mukaan tiedot kuvan kohteesta, kuvauspaikasta ja jos kyseessä on jonkin erikoisjärjestelyn dokumentointi, niin sekin tieto. Ne tiedot kun tuppaavat unohtumaan ajan kuluessa ja kuvaravasron karttuessa. Sitebn voit saada kuvista paljon enemmän iloa myöhemminkin.
Jos koulussasi on mahdollisuus ottaa kuvaamataitoon valokuvauksen lisäkurssi tai koulussa on valokuvauskerho, niin lähde mukaan. Sat hyviä vinkkejä kehittyäksesi kuvaajana.
Mutta käytännön kuvaamisen voi oppiia vain kuvaamalla, ja paljon.
 
Bussifriikki, olet selvästi kehittynyt kuvaajana. Osa kuvista on todella onnistuneita.
 
Takaisin
Ylös