Google street view

Pietarista ja Moskovasta on näköjään nykyään Streetwiev-kuvaa.

Edistystä! Muualla Venäjällä Яндекс toimii paremmin. Карты ja haku, ja sitten kiikareiden kuvalla varustettu painike ja klikkaa hiirellä kartalle. Esimerkiksi Petroskoista Google Maps ei tiedä edes katuja, katunäkymästä nyt puhumattakaan. Jos tämä linkki toimii, niin se on näkymä rautatieaseman edustalta. Ainakin trollikka näkyy kuvassa.
 
Edistystä! Muualla Venäjällä Яндекс toimii paremmin.
Jandeksista puheen ollen käytin koko viime yön sen selaamiseen ja varsinkin rautatieharrastajalle siitä on mittaamattomasti iloa, kun kartta on ainakin Suomen osalta jämähtynyt jollekin eklektiselle 1960-70-luvulle: vuosikymmeniä sitten lakkautettuja liikennepaikkoja ja jopa suljettuja ratoja – esim. Karkkilan ja Forssan radat on piirretty, mutta toisaalta niin on myös näiden lakkautusten jälkeen rakennettu Jyväskylän oikoratakin. Kerava–Lahti-oikorataa ei tietenkään ole.

Venäjän osalta voi myös katsoa juna-aikataulut kullekin asemalle, esim. Louosta (Бусловская, ei saa sekoittaa Parkanon radan Loukoon) Viipuriin näyttää kulkevan pari päivittäistä junaparia.
 
Mahdetaankohan noita päivittää koskaan. Suomenkin katynäkymät ovat muistaakseni vuodelta 2009.
 
Mahdetaankohan noita päivittää koskaan. Suomenkin katynäkymät ovat muistaakseni vuodelta 2009.

Ihan parin viikon sisään on monille paikkakunnille tullut myös syksyn 2011 katunäkymiä. Esim Oriveden keskustan Keskustie on vihdoin kuvattu palveluun. Todennäköisesti törmööt 2011 kuvauksiin, kun otat jonkun pikkupaikkakunnan jostain, aiemmin niistä ei välttämättä ollut muuta kuin se päätie kuvattuna.
 
Pitääpi tutkia. Onkin muutama pikkupaikkakunta josta on harmittanut kuvien rajoittuminen ainoastaan vaikka päätielle.

Helsingissä taisi viime vuonna olla polkupyörällä tapahtuvaa google street view kuvausta että ehkä joistain kaupungeista tulee myös muitakin näkymiä kuin vain autotieltä otettuja. Monissa maissa on jo mahdollisuus "astella" vaikka puistoissa katunäkymässä ja taisi olla ihan rakennusten sisälläkin kuvattu joissain kohteissa?
 
Kappas, täältä Vartsikasta satelliittikuva on päivittynyt kesään 2012. Katunäkymäkin on päivittynyt, mutta vuoden pari vanhempaan (kuin 2012).
 
Takaisin
Ylös