h72 Concordian alihankintaan 1.1.2009 alkaen

Lisäksihän Veolialla on kokemusta entuudestaan linjojen 360-364 liikennöinnistä; tuskinpa selkeiden 400-sarjan reittien opiskelu tuottaa vaikeuksia niillekään, jotka eivät aivan ruutia ole keksineet.

Eipä nuo 400-sarjan reititkään liene monille Tuupakan varikon kuljettajille kovin vieraita. Nehän ovat vanhoja Vantaan Liikenteen linjoja. Linjat 452 ja 453 pysyivät ensimmäisen kilpailun jälkeenkin vielä Linjebussilla vuoden 1998 loppuun asti, mutta viimeiset 10 vuotta linjoja on hoitanut HelB ja sen edeltäjä HKL-Bussiliikenne.
 
ja mihin menevät Helbin hankkimat uudet bussit tätä linjaaa varten?

Helsingin Bussiliikenne oy ja Concordia Finland oy ovat 14.10.08 allekirjoittaneet 5-vuotisen sopimuksen jolla Concordia jatkaa linjan h72 hoitamista täydenpalvelun periaatteella.

Sain tänään töiden jälkeen uusimman Helbostin ja siinä kerrottiin, että Concordia tulee hoitamaan liikennöintiä h72:lla Helbiltä vuokraamillaan/ostamillaan busseilla. Eli ilmeisesti vuodenvaihteessa Helbille tulevat uudet teli-Scalat menevätkin sitten Concordian käyttöön. Minusta Concordian ei missään nimessä kannata ostaa Helbiltä noita busseja vaan vuokrata, sillä sopimuskauden jälkeen niistä voi olla vaikea päästä eroon ja on tyyhmää että kalustossa on muutama hassu Scala, kun kaikki muut uudet autot tulevat Volvolta. Sain myös tietää, että vuodenvaihteessa tulevien uusien linjojen (mm. 52,52A) liikennöinti tulee osittain tapahtumaan Varhasta. Linjan 67 liikennöinti tulee siirtymään kokonaan Varhaan ja vain 67X jää Ruhaan.
 
Asiaan liittyen:

HelB 723 havaittu tänään aamupäivällä Vihdintiellä ilman HelBin logoja ja autonumeroita. Mitä ilmeisimmin menossa Concordialle huomista varten.
 
Kyllä vaan, tänään h72:lla meni CBF 706 (ex-HelB 723) ja CBF 707 (ex-HelB 724).
 
CBF 702 Linjalla h72, ex-HelBin auto rekkari: ZOF-210
Uudempi ikarus, vanha HKL-BL väritys, jossa kyljessä CBF-tarrat.
 
Toimiiko Concordia sopimuksen mukaisesti, kun h72:lle tarkoitettuja autoja liikkuu muilla linjoilla? Tänään 2.1. esimerkiksi CBF 699 (uusi Scala) ja joku HKL-värinen Ikarus olivat linjalla 741.

Aihetta sivuten eikös H16:lla pitäisi olla Helmi-laitteelliset (vaikka ovatkin susia) autot? Usein näkee Concordian ajavan h16:ta Helmittömällä autolla ja samaan aikaan Helmilaitteellinen auto häärii vaikkapa Kontulassa. Kierrätystä? Ehkäpä, mutta koko Helmi-laitteiden asennus on sitten kyllä täysin rahan haaskausta.
 
Takaisin
Ylös