Halvin tapa kulkea

Äskeisen listan mukaan mahdollisuus ostaa syötävää bussista on vain bussissa. No joo, junassa ei ihan tarkkaen ottaen ole mahdollisuutta ostaa syötävää bussista, mutta kuuluisiko tuo mahdollisuus kuitenkin junankin listaan?

Foorumi ei salli sen viestin muokkaamista enää joten pitänee tehdä uusi jos tulee paljon lisättävää tai korjattavaa.

Mutta onhan se unohtunut siitä juna listasta selvästi.
 
Joukkoliikenteen mukavuuksiin voidaan myös laskea se, että et ole sidottuna autoon. Junassa ja bussissa on mahdollisuus jalotella kesken matkan ...

Meidzi on nyt autuaallisesti kesälomalla (eikä tämä ”halvin tapa” ehkä ole ihan oikea otsikko kirjoittaa tätä kommenttia, sillä firman piikkiinhän alempana mainitut työmatkakulut joka tapauksessa menevät):
Mutta verrattuna siis siihen, että kun moni kollegani ajelee henkilöautolla maakuntiin asiakkaidemme tehtaille tai laitoksille normaaleille parin päivän kotimaan viikkotyökeikoille, niin tuohon nähden autoton meidzi kyllä todellakin hyötykäyttää sitä VR:n tai pikavuorobussin kuljetuksen tarjoamaa etua, että noiden matkatuntien aikana pääsee oman ratinpyörittelyn sijasta harvinaisen ainutlaatuisessa rauhassa lukemaan esim. juuri ko. projektin A4-dokumentteja, hoitelemaan samoja asioita läppärillä etc. (varsitenkin kun tällaisina aamun tai illan matka-aikoina eivät toimiston kollegat ole jatkuvasti niskan takana häiritsemässä, työpuhelimet ja -sähköpostit ovat poikkeuksellisen hiljaisia jne.).
[Ja muuten, kun työpaikallamme tiukat YT-neuvottelut on taas käyty ja tarkat säästöohjelmat ovat päällä, niin oman henkilöauton käyttö kilometrikorvauksineen pidemmillä työmatkoilla pitää meillä nykyisin hyväksyttää pari pykälää korkeammalta johtajalta, koska yhtymän sopimukset Avis/Hertz-tyyppisiltä vuokra-autoyhtiöiltä ovat työntekijän km-korvauksia edullisempia.]
 
Viimeksi muokattu:
Hesa - Turku reitillä Matkahuolto myy kymmenellä eurolla lippuja samalle vuorolle jolle Pohjolan Liikenne myy viidellä eurolla. Luulen että PL:n ja MH:n lippukaupat eivät keskustele toistensa kanssa vaan kumpaankin on määritelty omat erilliset tarjoushinnat. Mutta kaikille vuoroille MH ei myy noita halpalippuja, lieneekö sitten että niitä saa vain Pohjolan Liikenteen vuoroille ja Vainion liput ovat kaikki normihintasia, pitäisi selata joskus niitä läpi.

On niitä femman lippuja MH:n systeemissä varsin usein tarjolla Vainionkin vuoroille. Vastaavasti olen törmännyt tilanteeseen, jossa tietylle Pohjolan vuorolle oli MH:n puolella tarjolla kympin lippu mutta PL:n omassa systeemissä vain normihintainen. Määristä en osaa sanoa, voi olla, että kutakin tarjousta on määritelty jokin tietty paikkamäärä ja kun ne ovat menneet, loput myydään pyyntöhinnalla.
Lähes hupaisa oli tilanne, kun taannoin palailin Tampereelta Paunun seitsemän euron lipulla (Onnibussiin olisi samoihin aikoihin päässyt noin 7,40€:n hinnalla, mihin olisi sitten pitänyt vielä lisätä paikalliskyydin hinta) ja Sääksjärven pysäkillä ei kukaan kymmenkunnasta odottelijasta noussut tähän, vaan odotteli ilmeisimmin perässä tullutta möttöläistä. Niin hyvin on OB:n markkinointi perille mennyt, että monet tuskin vaivautuvat tällaisia hintavertailuja edes tekemään...
 
Takaisin
Ylös