Havaintoja HSL-alueelta - heinäkuu 2024

Ja nekin vaihtelevat sen mukaan, onko arki, lauantai vai sunnuntai. Arkenakin on huomattavaa vaihtelua toteutuneiden sijoituksien kannalta. Muille kuin linjaa todella hyvin tunteville sijoitukset näyttäytyvät hyvin sattumanvaraisina (voi katsella vaikka Bussitutkasta) ja se varmaan tuntuu monen harrastajankin mielestä ei-vakio-toiminnalta. En yhtään epäile, etteikö kiertoja olisi suunniteltu sen mukaan, että osa soveltuisi hyvinkin sähkönivelille. Sen mitä tältä foorumilta olen lukenut, niin ollut etenkin viikonloppuisin jo pidempäänkin. Oikeastaan näen asian niin, että noille tietyille 560:sen sarjoille sijoitetaan 22-nivel, jos niitä on riittävästi käytettävissä. Sitä vastoin 570:sellä koko liikenne on D-kalustotyypin liikennettä ja ainakin yhteen aikaan 600:sella tiettyjen lähtöjen kohdalla oli sama juttu.

Noh, tässä tullaan taas siihen, miten kukin mieltää vakion / ei-vakion. Minun mielestäni vakio on se, joka on oikeasti suunniteltu jollekin kalustotyypille (tai jopa kulkuneuvoyksikölle) ja tämä oikeasti toteutuu varsin säännöllisesti (poikkeamat ovat sitten tosiaan vain poikkeamia).
Muistaakseni tais olla arkisin ns. "vakio sarjat" ja viikonloppusin ei tainnut olla. Ja jos viikonloppusin näkee nivelen 560:lla niin se on vaan sattumaa.
 
Takaisin
Ylös