HKL:n yhtiöittäminen

Saisko sen tännekin näkyville jotta myös ne jotka sitä mokomaa turhaketta eivät käytä näkisivät sen?

Kyllä se linkki testatessani toimi kirjautumatta, kun kokeilin myös incognito-ikkunassa. Toki mobiilissa pyytää ensin koko ruudun kokoisena evästelupia, mutta kirjautumista ei sielläkään vaadi. Ja toki aiemmin jaettiin jo toinenkin paikka, josta sen löytää.
 
Eikös HKL Metroliikenne ole olemassa niin kauan, kunnes automatisointiriita on saatu käsiteltyä? Henkilöstö siirtyi uuteen yhtiöön, mutta ainakin aiemmin uutisoitiin, että liikennöintisopimukset ja kalusto jäisivät HKL:ään, mikä on mm. joukkoliikenneharrastajille olennaisempaa. Tätä ei tuoda esiin ainakaan yhtiön Facebook-sivuilla.
 
Viime aikoina yleistyneet perutut vuorot liittyvät Hesarin mukaan yhtiön huomattavasti pienentyneisiin ylityökorvauksiin henkilöstövajeen ohella.

HS sanoi:
Kun HKL:n aikaan kuljettaja sai ensimmäisistä kahdesta ylityötunnista 50 prosentin ylityökorotuksen, nyt kuljettajien oletetaan tekevän 12 ensimmäistä tuntia ylitöitä 50 prosentin korotuksella jokaisella kolmen viikon jaksolla, jonka jälkeen ylityökorvaus nousee 100 prosenttiin.

Seuraavalla kolmen viikon jaksolla ylityökorvaus on taas 12 ensimmäistä tuntia 50-prosenttista.

HS sanoi:
Kaupunkiliikenneyhtiön va. toimitusjohtaja Petri Lumijärvi sanoo kuulleensa ylityökorvausasiasta vasta tiistaina aamulla johtoryhmän kokouksessa.

”Asia on uusi, ja siitä täytyy ottaa selvää”, Lumijärvi lupaa.

HÄN muistuttaa, että henkilöstön työehtosopimuksia ja palkanmaksun määritystä on tutkittu yhteensä 2,5 vuotta, koska sopimusteksti yhtiössä on rakenteeltaan erilainen kuin HKL:ssa. Tämä tarkoittaa, että lupaus palkkaetujen säilymisestä ennallaan on räätälöitävä kokonaisuuteen kohta kohdalta.
 
Yllättävän kauan yhtiö on ollut ilman toimitusjohtajaa. Mistähän mahtaa johtua?
 
Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy:n (ent. HKL) hallitus on nimittänyt uudeksi toimitusjohtajaksi KTM, MBA Juha Hakavuoren. Hakavuori siirtyy Kaupunkiliikenteen palvelukseen Fenniarailin toimitusjohtajan tehtävästä. Aiemmin hän on toiminut Helsingin Bussiliikenteen toimitusjohtajana ja arvokuljetusalalla.

Yhtiön oma uutinen.
 
Takaisin
Ylös