Linjaoppaan mukaan kutosen arvioitu ajoaika Arabianrannasta Kaivokadulle on 22 min, 68:n ajoaika Latokartanon päättäriltä Rautatientorille 24 min. Henkilöautolla Latokartanosta ajaa sen 2 min kauemmin kuin Arabianrannasta.
Seuraa alla olevaa videota nähdäksesi, miten asennat sivustomme verkkosovelluksena aloitusnäytöllesi.
Huom.: This feature may not be available in some browsers.
Olen huomannut, että reittiopas on optimistisempi bussien kuin ratikan suhteen. Jopa silloin, kun molemmat ajavat samalla kadulla. Tämä on minusta omituista.kuukanko sanoi:Linjaoppaan mukaan kutosen arvioitu ajoaika Arabianrannasta Kaivokadulle on 22 min, 68:n ajoaika Latokartanon päättäriltä Rautatientorille 24 min. Henkilöautolla Latokartanosta ajaa sen 2 min kauemmin kuin Arabianrannasta.
Niinhän se on, paitsi ruuhka-aikaan Mannerheimintiellä. Kun bussissa istuessa katsoo miksi ratikka jää jälkeen, on syytä ainakin ratikan tiheämmässä pysäkkivälissä ja pidemmissä pysäkkiajoissa (johtuen ihan siitä, että ratikalla on enemmän nousijoita / vaunu kuin busseilla).Antero Alku sanoi:Jos ratikka on todellakin hitaampi kuin bussi, siihen ei voi olla kuin kaksi selitystä.
Onko niin, että nuo molemmat syyt toteutuvat Helsingissä, mikä osoittaa, ettei täällä edes haluta sujuvaa joukkoliikennettä, vaan suositaan autoja? Vai onko niin, kuten itse olen todennut käytännön liikenteessä, että ratikka menee menojaan mennen tullen ja reittiopas antaa väärää tietoa? Niin tai näin, kumpikaan ei ole hyvä.
Ymmärrän siis ihan hyvin, miksi joku ei pidä tätä kilpailukykyisenä ja mukavana joukkoliikenteenä. Siitä huolimatta, että metroaseman laiturilla oli räikeä valomainos "Euroopan parasta joukkoliikennettä".
Ainakin tällä foorumilla, mm. tässä langassa, tutkijat Alku ja Laaksonen toteavat käytön olevan korkeintaan eurooppalaista keskitasoa.Jostain syystä kuitenkin Helsingissä ja Tukholmassa joukkoliikenteen käyttäminen on Euroopan korkeimpiin kuuluvaa, vai olenko kuullut täysin väärin?
Jostain syystä kuitenkin Helsingissä ja Tukholmassa joukkoliikenteen käyttäminen on Euroopan korkeimpiin kuuluvaa
Vaikka se Tukholman liikenne perustuukin liityntälinjoihin ja pitkiin siirtymisiin maan alta katutasolle. Tosin eroa on se, että Tukholmassa asuinalueet ja metrolinjat on suunniteltu samaan aikaan toistensa kansssa.
Ehkä tämä kommentti kuuluisi ketjuun ”HKL on taas BEST - onko?”, mutta tulkoon nyt kommentoiduksi tässä.Ymmärrän siis ihan hyvin, miksi joku ei pidä tätä kilpailukykyisenä ja mukavana joukkoliikenteenä. Siitä huolimatta, että metroaseman laiturilla oli räikeä valomainos "Euroopan parasta joukkoliikennettä".
Asia on kyllä juurikin noin. Paitsi, että Euroviisut olisivat tuossakin esimerkissä sikäli reilummin järjestetyt, että niissä sentään on mukana jokainen Euroopan maa, eikä muutama, kuten BESTissä, jossa osa kaupungeista ei edes ole maansa pääkaupunkeja.BEST on tehty samalla tavalla kuin jos Eurovision laulukilpailuissa jokainen saisi äänestää vain oman maansa laulua. Olisiko mielestänne oikein väittää, että se laulu on paras, jonka maan kansalaisista suurin osa äänesti omaa euroviisuaan?
Siksi olen sitä mieltä, että joukkoliikenteen laadun paras mittari on joukkoliikenteen käytön määrä.
Sanoisinko peräti näin, että me asiantuntijat puhumme joukkoliikennematkoista asukasta koden (arkivuorokautena) ja vertaamme lukua kaikkiin matkoihin asukasta kohden. Siis ei vain moottoriajoneuvoilla tehtyihin matkoihin. Tämä luku on suhteutettu väestöön ja on siksi luotettavampi kuin suhde henkilöautoiluun.Mm. Hesari uutisoi nyt EMTA:n tekemästä joukkoliikenteen käyttöä mitanneesta tutkimuksesta.
Juuri näin. Tästä tulee niitä kaupunkien välisiä eroja. Asemien ja lipuntarkastuksen järjestelyt ratkaisevat, mitä tulee mitatuksi. Oman kokemukseni mukaan samassakin kaupungissa tulos vaihtelee asemittain ihan vain siksi, että jossain vaihto tapahtuu tariffialueen sisällä ja jossain ei. Jopa matkustajan valitsema reitti voi ratkaista: yhdestä laiturin uloskäynnistä pääsee toiselle ilman lipun leimausta ja toisesta kulkiessa lippu onkin leimattava.Nyt en tiedä, miten asiaa käytännössä tutkitaan, mutta arvaan: kun suurkaupungissa tekee kaksi vaihtoa sisältävän metromatkan, niin matka alkaa sillä että kuljetaan portista läpi. Se voidaan helposti laskea ja tilastoida. Saadaan yksi "nousu". Mutta miten tutkittaisiin se junan vaihto, kun vaihtoasemat yleensä on suunniteltu maailmalla niin, ettei porttialueelta välissä poistuta? Oletan siis, toisin kuin Antero, että tällaisessa tapauksessa lasketaankin tämä vaihdollinen matka oikein yhdeksi matkaksi.
Juuri näin se ratkaistaan. Kysely on ainoa keino saada selville matkojen ja vaihtojen todelliset tiedot. Matkakortista toivottiin automaattista tilastotiedon kerääjää. Kun tietosuojavaltuutettu kielsi tilastoinnin henkilön yksityisyyden loukkaajana, julkisuudessa väitettiin sen estäneen tilastoinnin. Todellinen este on kuitenkin se, ettei metrossa, junissa ja ratikassa juuri kukaan aikalipun käyttäjä kuittaa itseään matkakorttilaitteella. Ja suurin osa matkustaa aikalipulla.Miten tämä ratkaistaisiin? Esim metro ja liityntäbussit ovat kuitenkin myös erillisiä järjestelmiä siten, että bussilla matkustava ei automaattisesti vaihdakaan metroon eikä metromatkustaja välttämättä kuljekaan liityntäbussilla. Ainoa mieleen tuleva tapa on tehdä satunnaisotannalla haastattelututkimusta, jossa esitetään haastateltaville ainakin kaksi kysymystä: Mistä mihin matkustatte tänään? Mitä kulkuneuvoa/kulkuneuvoja käytätte tällä matkalla? Sitten vielä tietenkin se ydinkysymys, jota ei meillä tohdita esittää: Miten sujuva tämä matkaketju mielestänne on?
Meillä ei ole muita mahdollisuuksia kuin tilastoida pelkkiä nousuja. Ja silloinhan esim. Itä-Helsingissä tehdään aivan huikea määrä jl-matkoja verrattuna länteen, koska 2/3 metromatkustajista nousee metron lisäksi myös liityntäbussiin, eli nousuja tulee tuplamäärä. Sama juttu tietenkin paikallisjunien liityntäliikenteessä ja toki kaikilla muillakin vaihdollisilla matkoilla, mutta eniten tämä ehkä näkyy juuri idässä.