kun eivät ne liitteet broadsheet-koossa kai koskaan ole olleet, vaan tabloidina tai A4:nä.
Esim. Citymarketin 4-sivuisia mainoksia on ollut broadsheet-koossa.
Seuraa alla olevaa videota nähdäksesi, miten asennat sivustomme verkkosovelluksena aloitusnäytöllesi.
Huom.: This feature may not be available in some browsers.
kun eivät ne liitteet broadsheet-koossa kai koskaan ole olleet, vaan tabloidina tai A4:nä.
Esim. Citymarketin 4-sivuisia mainoksia on ollut broadsheet-koossa.
Sunnuntaita lukuunottamatta tulivat, sen kuin taitteli lehden auki ja alkoi lukea. Nyt lehti pitää ensiksi "koota" (eli oikeasti purkaa osiinsa), jos sivut haluaa lukea järjestyksessä.Ja tämä tuntuu aiheuttavan ihmisille hirveästi ongelmia (ei oikein ymmärrä miksi, eivät lehden osat ennenkään aina tulleet postiluukusta valmiiksi oikeassa järjestyksessä).
Juuri näin. Syykin on aivan selvä. Ison Hesarin toimitustapa oli taitettuna vaakasuunnassa niin, että lehti oli niputettu tabloidikokoiseksi nipuksi. Silloin lehden osat olivat samalla tavalla sisäkkäin kuin nytkin. Jos nytkin Pikku-Hesarin aukaisee keskiaukeamalta auki ja panee pöydälle niin, että etusivu näkyy päällimmäisenä (A-osan takasivun kanssa), osat ovat päällekkäin oikeassa järjestyksessä.Sunnuntaita lukuunottamatta tulivat, sen kuin taitteli lehden auki ja alkoi lukea. Nyt lehti pitää ensiksi "koota" (eli oikeasti purkaa osiinsa), jos sivut haluaa lukea järjestyksessä.
Mainosliitteet olivat broadsheet-kokoisina sivuina muiden sivujen välissä. Muistaakseni jonkin osan keskiaukeaman kohdalla. Mainosliitteet siis olivat luettavissa kuin muutkin sivut, edellisten jatkeena tarvitsematta taitella tai käännellä mitenkään. Liitteet olivat liitteitä, eivät lehden sivuja. Siten ylämarginaali oli tyhjä. Meillä ne tosin lensivät jätepaperipinoon heti, siksi ei ole painunut mieleen niistä mitään kovin tarkkaan. On tuossa paperipinossa vielä Expertin 6-sivuinen mainosliite. Nyt jo se tuntuu tosi näyttävältä mitättömän oloiseen Pikku-Hesariin verrattuna.Mutta miten ne ovat olleet välissä? Tavallisina sivuina (mutta ilman mitään toimituksellista aineistoa tai edes Hesarin headereita) vai erikseen taitettuina liitteinä?
Syykin on aivan selvä. Ison Hesarin toimitustapa oli taitettuna vaakasuunnassa niin, että lehti oli niputettu tabloidikokoiseksi nipuksi. -- Painoteknisesti Pikku-Hesari on siis sama kuin iso Hesari, mutta teksti on painettu 90° eri suuntaan kuin ennen.
Syy on jakelulogistiikka. Lehti niputetaan edelleen tabloidina, kuten ennenkin. Yhden lehden täytyy olla yksi nide, jotta sitä voidaan käsitellä jakelussa. Siksi osat on pantava sisäkkäin, kuten ne olivat ennenkin. Ei tule mitään siitä, että jakajien täytyisi laskea joka kerta, että ottavat oikean määrän niteitä jotka sitten heittävät luukusta sisään.Varsinainen syy toki ei ole tuo, vaan se, että taittokone ei ilmeisesti taivu siihen, että osat laitettaisiin päällekkäin vasta, kun se on ensin taiteltu tabloidiksi. Minä en nyt ainakaan heti keksi syytä, miksi lehden "telinekoko" pitäisi olla puolikas broadsheet eikä puolikas tabloid.
Syy on jakelulogistiikka. Lehti niputetaan edelleen tabloidina, kuten ennenkin. Yhden lehden täytyy olla yksi nide, jotta sitä voidaan käsitellä jakelussa. Siksi osat on pantava sisäkkäin, kuten ne olivat ennenkin. Ei tule mitään siitä, että jakajien täytyisi laskea joka kerta, että ottavat oikean määrän niteitä jotka sitten heittävät luukusta sisään.
Näin jonkun lukevan Hesaria tänään linjan 20 bussissa – Hervannassa.Tosin nyt kannattaa tuoreiltaan tarkkailla luetaanko Hesaria enemmän joukkoliikennevälineissä kuin aikaisemmin. Veikkaan että luetaan, ainakin jonkin verran. Tuskin kai kukaan esim. ruuhkabussissa yritti lukea broadsheetiä?
Kun juttuja on vähemmän per aukeama (koska aukeama on pienempi) aktualisoituu kiinnostavan sisällön puute jatkuvana sivujenkääntelynä. Lehden taso tuskin mihinkään on huonontunut, mutta nyt kun lehti on muodoltaan vertailukelpoinen valtaosan muista lehdistä kanssa niin sisällön puute tulee paremmin eteen.
Esim. Citymarketin 4-sivuisia mainoksia on ollut broadsheet-koossa.